Седем общински съветници в Каварна поискаха предсрочно прекратяване правомощията на

...
Седем общински съветници в Каварна поискаха предсрочно прекратяване правомощията на
Коментари Харесай

В Каварна искат спешно заседание на Общинския съвет - за сваляне на председателя му след скандал с бит кмет

Седем общински съветници в Каварна желаеха предварително преустановяване пълномощията на ръководителя на Общинския съвет Йордан Стоянов,.
Причината за настояването е абсурда с пребития кмет на село Белгун Благомир Станев. Той твърди, че Стоянов е подстрекавал побоя и споделя, че е бил обичай от Илиян Събев - човек, за който се приказва импровизирано, че е координатор на ГЕРБ. Припомняме, че регионален координатор на ГЕРБ стана общественият министър Деница Сачева, която е родом от Добрич. До момента тя не е коментирала случая, откакто насочи писмени въпроси към нея - дали е осведомена с него, познава ли Събев и каква е функционалността му в структурата на ГЕРБ в региона, в случай че въобще е част от нея, както и каква е позицията ѝ за изказванията на кмета на Белгун по адрес на Йордан Стоянов.

Искането за изключително съвещание с искане за събаряне на Стоянов от поста на ръководител на Общинския съвет в Каварна е импортирано през вчерашния ден, 12 април. Тя е подписана от 7 съветници - Айтен Атилова (ДПС), Нина Ставрева, Мима Василева, Красимир Кръстев (независими) и съветниците от Българска социалистическа партия Марийка Стоянова, Пламен Белчев и Виктория Керчева. Според настоящия сега устав за активността на съвета, би трябвало най-малко 30% от общинските съветници да поддържат задействането на процедурата, което задължава Йордан Стоянов да свика съвещание на съвета. Ако той не го направи до идващия понеделник - 19 април, съвещанието би трябвало да бъде свикано от регионалния шеф на Добричка област.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР