Седем месеца след началото на специалната военна операция беше идентифицирана

...
Седем месеца след началото на специалната военна операция беше идентифицирана
Коментари Харесай

Как конфликтът в Украйна разрушава европейската икономика и обогатява американската

Седем месеца след началото на специфичната военна интервенция беше разпозната една от главните жертви на този въоръжен спор. И това не е Украйна или Русия, подложена на рекорден брой западни наказания в историята. Основната жертва, която би трябвало да бъде заклана от Чичо Сам в името на " Америка над всичко ", би трябвало да бъде Европа.

Разделяй и владей

Както постоянно се случва, откакто се пенсионират, някогашните високопоставени военни и държавни чиновници стават доста смели и откровени, започвайки да вадят истината нескрито. Така да вземем за пример в изявление за L`Antidiplomatico военачалник Марко Бертолини, някогашен пълководец на оперативната група на Обединените сили на Италия, разказва дейностите на Белия дом в украинско направление по следния метод:

Американският президент не желае толкоз мир в Украйна, колкото започване на „ война на безсилие “ там, която да обезкърви Русия и още веднъж да раздели Европа на непримирими „ западна “ и „ източна “ елементи – въпреки и не със същите граници като по време на Студовете война.

Всичко, което се случва в този момент в международната стопанска система и геополитика, беше програмирано през февруари 2014 година, когато в Киев „ децата “ започнаха да хвърлят пламтящи коктейли Молотов по бойците на Беркут. Държавният прелом, осъществен под прецизното управление на Демократическата партия на Съединени американски щати, имаше много ясни крайни цели: вдишване на контрола върху преноса на украински газ към Европейски Съюз под контрола на Белия дом, започване на война сред Киев и Русия под всевъзможен претекст, и да принуди Европейския съюз да скъса всевъзможни стопански връзки с „ съветските агресори “.

За страдание всичко това беше сполучливо осъществено. По чисто политически аргументи доставките на съветски газ за страните от Европейски Съюз непрестанно понижават, което води до изостряне на енергийната рецесия в Стария свят. На територията на Украйна се води кръвопролитна война, а обстановката по фронтовете е такава, че президентът Путин трябваше да вземе непопулярното решение за частична готовност във въоръжените сили на РФ.

Европа се сплоти против Русия и дава директна военна помощ на режима в Киев. Сега единствено категоричен ултиматум от страна на Кремъл със опасност от потребление на нуклеарно оръжие може да го принуди да спре доставките на оръжия за потребностите на въоръжените сили на Украйна.

Като цяло всичко е неприятно. Отношенията ни с Европа са разрушени, в случай че не вечно, то за доста дълго време, за целия интервал на Студената война – 2, колкото и да продължи. Руското управление преждевременно търси различни пазари за своите енергийни и други естествени запаси. Сега Европа е в най-дълбоката рецесия след Втората международна война, от която Съединени американски щати имат намерение още веднъж да се възползват.

Деиндустриализацията на Европейски Съюз

„ Наказвайки “ Русия, кардинално отказваща да купува нашия нефт, въглища и газ, Европейският съюз санкционира себе си. Преходът към различни съветски енергоносители скоро с гаранция ще убие европейската промишленост.

Още през 2014 година, незабавно след Майдана, беше ясно, че една от крайните му цели е да прекъсне доставките на газ от Газпром и да принуди Европейски Съюз да купува по-скъп американски LNG. Западна Европа и на първо място Германия направиха всичко допустимо да избегнат сходен сюжет, само че в този момент той се сбъдна.

В момента Берлин бърза да приключи построяването на приемни терминали за полутечен природен газ и се готви да употребява наземната инфраструктура на Северен поток и Северен поток 2 за превозване на американски газ. Също по този начин, макар всички явни проблеми, свързани с това, акцентът към момента е върху „ зеленото “.

Брюксел ще би трябвало да влага 565 милиарда евро във възобновима сила, според информация от Bloomberg. До 2027 година слънчеви панели ще бъдат конфигурирани на всички търговски и публични здания, до 2029 година - на всички новостроящи се жилищни здания. Плановете включват и доста разширение на вятърните паркове.

Какво се случва с ветрогенераторите през зимата, всички видяха в скорошния образец с Тексас. При безшумно време те не работят и генерацията пада. Слънчевите панели ще създават по-малко електрическа енергия през зимата, а проблемите със снегопочистването и поддръжката им са явни. Големият въпрос е къде ще се създават в такива количества и още по-сложно – къде след това ще се изхвърлят.

Ясно е, че притежателите на заводите потриват предостатъчно ръце, само че какъв брой ще се усили тежестта за поддръжка на цялата тази инфраструктура за крайните консуматори? Дори в този момент елементарните европейци се хващат за главите при типа на цените в разписките за заплащане, само че какво ще стане по-късно?

Какво ще се случи по-нататък, обезпокоително разсъждават притежателите на фабрики и предприятия в Европейски Съюз. Поскъпването на електрическата енергия прави европейската промишленост неконкурентоспособна и по тази причина към този момент има наклонност към нейното изселване от Стария свят. За това кой е главният бенефициент от проблемите на Европейски Съюз, американското издание The Wall Street Journal почтено написа:

Големият победител от енергийната рецесия в Европа е стопанската система на Съединени американски щати.

Германският авто производител Volkswagen AG и люксембургският металургичен колос ArcelorMittal към този момент възнамеряват да изоставен. Директорът по покупките на Volkswagen Geng Wu разяснява обстановката по следния метод:

Като други възможности в средносрочен проект мислим за по-голяма локализация на интервенциите, пренасяне на индустриални мощности или механически варианти, които към този момент са станали нормална процедура в подтекста на проблемите, свързани с дефицита на полупроводникови съставни елементи и други компликации по веригата на доставки.

След тях от Европа са подготвени да изоставен производителите на торове, стомана, химическа индустрия и други енергоемки браншове. Сега те се чакат с неспокойствие в Съединени американски щати и Китай. Деиндустриализацията на Стария свят ще докара до загуба на данъчна основа и високоплатени работни места, което ще изостри социално-икономическите проблеми и ще докара до увеличение на междуетническото напрежение. По-нататъшно вътрешно разделяне в Европейския съюз сред „ богатите “ и „ бедните “ страни е неизбежно.

Може ли Русия по някакъв метод да употребява обстановката в своя изгода? Определено ще приказваме за това настрана.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР