Седем души са ранени, след като ракета, изстреляна от ивицата

...
Седем души са ранени, след като ракета, изстреляна от ивицата
Коментари Харесай

Седем ранени при взрив на ракета в Централен Израел

Седем души са ранени, откакто ракета, изстреляна от линията Газа, удари къща в централен Израел, съобщи Би Би Си.
Ракетата се взривила в 05:25 локално време (03:25 GMT) в Мишмерет, на 20 км северно от град Тел Авив.Това е най-далечно изстреляната палестинска ракета, достигнала Израел от 2014 година насам, по време на спора сред Израел и Палестина.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, който редуцира визитата си в Съединени американски щати поради случая, даде обещание да реагира със мощ.
Не е имало предизвестие за нападението. Но израелска военна говорителка Майк Лифшиц упрекна войнствената група "Хамас ", която управлява Газа. "Смятаме, че ''Хамас'' е виновен за всичко, което се случва в линията Газа ", добави тя.
Преди седмица и половина бяха пуснати две ракети към Тел Авив, само че без да има ранени. Израелските военни реагираха с десетки въздушни удари в Газа, в които бяха ранени четирима души.
По-късно от ''Хамас'' и израелските управляващи обявиха, че тези ракети са били изстреляни "по простъпка ".
Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха, че ракетата, която е блъснала къщата в Мишмерет, е изстреляна от Рафа в южната част на Газа, на към 120 км разстояние. Експлозията от ракетата съществено развалила къщата и провокирала пожар. Службата за спешна помощ "Израел " Маген Давид Адом съобщи, че измежду ранените са три деца - едно бебе, тригодишно момче и 12-годишно момиче. Взривът също нанесал вреди на друга къща наоколо и няколко транспортни средства.
Майк Лифшиц сподели, че IDF са разположили две спомагателни бригади в региона към Газа. Израелските управляващи също по този начин затвориха граничните пунктове Керем Шалом и Ерез с Газа.
Премиерът Нетаняху заяви в изказване: "Имаше незаконна офанзива против Израел и ние ще реагираме с принуждение от наша стран. "След няколко часа ще се срещна с президента Тръмп и незабавно по-късно ще се върна в Израел, с цел да следя активността ни. "
Досега ''Хамас'' не разяснява случилото се, само че неговият водач Йехия Синвар анулира обществена среща, планувана за понеделник следобяд.
Но Ислямският Джихад, друга войнствена група, съобщи: "Ние предизвестяваме ционисткия зложелател да не атакува линията Газа. "
Според кореспондент на Би Би Си в Йерусалим, последният ракетен пожар трагично е нараснал напрежението в района, единствено 15 дни преди изборите в Израел.
Нетаняху сега е в тежка борба с основния си противник, някогашен началник на IDF Бени Ганц. Кампанията на министър-председателя за пети мандат е засенчена от вероятното обвиняване в три случая на корупция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР