Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година. Това

...
Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година. Това
Коментари Харесай

Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година

Седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година. Това е открила инспекция на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. Това излиза наяве от отчет за осъществените инспекции за незаконосъобразно потребление на СРС. Уведомени са способените държавни институции и следва да бъдат известени засегнатите лица.

Общо 291 инспекции за нелегално подслушване са осъществени през миналата година. 142 сигнала са от жители с изказвания, че по отношение на тях са прилагани непозволено СРС, а Националното бюро се е самосезирало по отношение на още 149 лица. Приключени са инспекциите по 246 от случаите, а 28 преписки не престават и през 2022 година

141 от инспекциите са свързани с лица от митингите през лятото на 2020 година и са стартирани „ във връзка медийни изявления и постъпило писмо от Временната комисия за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства на протестиращи жители, опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията при 46-тото Народно заседание на Република България “. 128 от тези инспекции са завършили, а за останалите 13 случая не престават. Не е ясно дали измежду тях са седемте души, които са били обект на нелегално подслушване.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР