Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 г., установила

...
Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 г., установила
Коментари Харесай

7 души са били подслушвани незаконно през 2021 г. |

Седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година, открила инспекция на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

Компетентните държавни институции към този момент са осведомени и следва да бъде взето решение за известяван на засегнатите, излиза наяве от на интернет страницата на бюрото.

През 2021 година са проверявани общо 291 души по сигнали за нелегално подслушване. 141 от тях са свързани с митингите против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 година Проверката е завършила за 128 от тях, за останалите не престават.

От обявата не се схваща дали сред тях са седемте души, които са били обект на нелегално използване на СРС.

През предходната година в бюрото са постъпили 142 сигнала от жители, които настояват, че са били качени на слушалки. Бюрото се е самосезирало за 149 души, като са прегледани 291 преписки, по 28 от тях инспекцията продължава.

12 от постъпилите сигнали не дават отговор на вътрешните правила на бюрото и по тях няма да се вършат инспекции. Пет от сигналите следва да се преглеждат, сочи още справката.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР