Седем дела срещу МБАЛ-Велинград за 520 000 лв. се водят

...
Седем дела срещу МБАЛ-Велинград за 520 000 лв. се водят
Коментари Харесай

Водят се дела за менте сертификати за 520 хил. срещу болницата във Велинград

Седем каузи против МБАЛ-Велинград за 520 000 лева се водят за даване на подправени документи, с които са усвоени непозволени средства от бюджета на НЗОК. Това написа в отчет на и.д. шеф на лечебното заведение доктор Атанас Ташев до Общинския съвет в града.

Болницата е натрупала и отговорности за 1 250 000лв., както и са подписани контракти, е посочила инспекция на краткотрайното управление в здравното заведение. Ако заведените каузи бъдат извоювани от НЗОК, болничното заведение в курортния град няма да има пари за заплати за 2 месеца, а в нея работят към 260 души персонал-медицински и спомагателен.

Открити са и съществени нарушавания при сключването на договори-директно с компаниите, без глоба на Общински съвет-Велинград, липсвали и процедури за подписване на публичните поръчки.

Така например е закупена инсталация за 104 000 лева без да е оповестена социална поръчка и без решение на Общински съвет в града. Лечебното заведение стана печално известно през предходната година, откакто пазарджишкият съд в профил шефа доктор Жеко Чешмеджиев, написа Монитор. Прегрешението му бе, че е употребявал неистинен документи като длъжностно лице, с цел да се източват пари от Здравната каса. Докладът на и.д. шеф на МБАЛ-Велинград доктор Атанас Ташев е изпратен до ситипарламентаристите, само че през днешния ден няма да се гледа в дневния ред на сесията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР