Седалищният нерв е най-големият нерв на тялото. Той се намира

...
Седалищният нерв е най-големият нерв на тялото. Той се намира
Коментари Харесай

Възпален седалищен нерв - причини, симптоми и лечение

Седалищният нерв е най-големият нерв на тялото. Той се намира под долния завършек на мускула на задната част на бедрото и доближава до пръстите на краката.
C тeчeниe нa врeмeтo и c нaпрeдвaнe нa гoдинитe се пoявявaт прoблeми c този максимален нерв в човешкото тяло. Само тези, който са изпитвали болки в седалищния нерв, знаят какъв брой е извънредно.
Симптоми - Изтръпвaнe и ocтрa бoлкa;
- Труднocт при прeмecтвaнe;
- Бoлкa в крaкaтa;
- Труднocти при извършвaнe нa eжeднeвни дeйнocти: рaзхoдкa, cядaнe, cтoйкa;



Дайте му време
" Бъдете търпеливи " може да не е това, което желаете да чуете, когато ви боли, само че то работи. Минаването на времето е може би най-хубавото потвърдено лекуване. Около 80% -90% от хората със седалищна нервна болежка се усъвършенстват в границите на няколко седмици.
Движете се
Доколкото е допустимо, не стойте доста в леглото. Прекалената отмора може да отслаби мускулите ви. Опитайте да не седите доста, тъй като болката може да се задълбочи. Ако болката ви не е прекомерно мощна, добре е да се разтягате, да си вършиме къси разходки, както и всевъзможни други физически действия. 
Загрявайте и охлаждайте
Топло и студено може да са противоположности, само че и двете могат да ви оказват помощ да се чувствате по-добре. Студеното лекуване нормално е най-хубаво за пострадване, което преди малко се е случило. След към 72 часа лекарите нормално оферират прекосяване към топлота. Използвайте пакет с лед, който е завит в забрадка или пробвайте подгряваща поставка за към 15-20 минути едновременно. Внимавайте да не изгорите кожата си.
Изпробвайте медикаменти без рецепта
НСПВС като ибупрофен и напроксен могат да оказват помощ да облекчите болката си, както и да намалите възпалението. Спазвайте дозата върху етикета на лекарството, в случай че вашият доктор не ви даде специфични указания.

Попитайте за рецепта
Ако домашните медикаменти не оказват помощ, консултирайте се с вашия доктор. Има доста медикаменти, отпускани по лекарско наставление, като мускулни релаксири и НСПВС с по-голяма мощ, които могат да ви накарат да се почувствате по-добре. Лекарствата против гърчове, като габапентин, също наподобява оказват помощ на някои хора.
Работете с физикален терапевт
Физикалната терапия може да ви помогне да коригирате неприятната стойка или да укрепите мускулите, които поддържат долната част на гърба. Терапевтът ще сътвори стратегия за извършения, включваща техники за разпъване, които можете да вършиме вкъщи.
Опитайте акупунктура
Тази процедура от античната китайска медицина навлиза от ден на ден и в западната и модерна медицина. Някои проучвания демонстрират, че може да работи даже по-добре от обичайното лекуване на болки в гърба. Важно е да намерите лицензиран доктор, практикуващ акупунктура.
Ходете на масаж
Професионалните разтривки не са единствено за релаксация. Изследванията демонстрират, че масажната терапия облекчава болката и усъвършенства кръвообръщението в долната част на теляк, който е профилиран в болки в гърба.

Контролирайте страстите си
Не, болката не е единствено в главата ви, само че страстите ви могат да играят сериозна роля. Стресът кара мускулите ви да се напрягат и също по този начин прави болката да наподобява по-лоша. Биофийдбекът, който ви демонстрира по какъв начин вашето мислене и държание въздейства на дишането и сърдечната периодичност, може да предложи известно облекчение. Можете също да опитате когнитивно-поведенческа терапия. Ще работите с специалист по психологично здраве, който ще ви помогне да измененията държанието и мислите си.
Кога да потърсите лекарска помощ Обикновено ишиасът е мъчителен, само че не рисков. Има моменти, в които незабавно ще желаете да се обадите на вашия доктор. Свържете се с него, в случай че имате температура, кръв в урината, проблеми с управлението на червата или пикочния мехур или болежка, която е толкоз мощна, че се будите през нощта.
Кога се нуждаете от интервенция
Повечето хора със ишиас не се нуждаят от интервенция. Но вашият доктор може да го предложи, в случай че имате проблеми с ходенето, загубите надзор над пикочния мехур и червата или болката ви се утежнява, a леченияta не оказват помощ. Най-добрата процедура зависи от това, което предизвиква вашите признаци. Най-често се отстранява хернията на диска ви, която притиска седалищния нерв.

източник: www.webmd.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР