Sears Holdings Corp. – 125-годишният търговец на дребно, познат в

...
Sears Holdings Corp. – 125-годишният търговец на дребно, познат в
Коментари Харесай

Някогашният най-голям търговец на дребно в САЩ подаде документи за фалит

Sears Holdings Corp. – 125-годишният търговец на дребно, прочут в Съединените американски щати с марките си Kenmore и DieHard, рухна в фалит поради прекомерно огромни отговорности и прекомерно малко клиенти, предава Bloomberg.

Компанията подаде документи за отбрана от кредиторите под Глава 11. Дългът на компанията надвишават $10 милиарда, а активите са към $1 милиард. Sears и магазините ѝ Kmart възнамеряват да останат в бизнеса благодарение на нови заеми от $600 милиона, само че редица обекти ще би трябвало да бъдат затворени. Главният изпълнителен шеф и максимален акционер Еди Лампърт слиза от поста, а реструктурирането ще бъде направлявано от група самостоятелни шефове.

Компанията ще затвори 142 губещи магазина до края на годината. Други 46 бяха оповестени за затваряне до края на ноември. Лампърт, който остава ръководител на борда, призна, че досегашните старания са били незадоволителни. " Въпреки че постигнахме напредък, проектът не съумя да донесе мечтаните резултати, а отговарянето на незабавната потребност за ликвидност попречи на опитите ни да се превърнем още веднъж в печелиш и в по-конкурентен търговец ", съобщи той.

Компанията към този момент има обещани $300 милиона и договаря за още $300 от хедж фонда на Лампърт - ESL Investments Inc. Дружеството има към $2,5 милиарда дълг на Sears към септември вследствие на множеството опити компанията да бъде избавена.

Веригата магазини в миналото бе най-голямта в Съединени американски щати, само че напоследък не съумя да се промени задоволително, с цел да отговори на новите потребителски привички. Интернет магазините също се оказаха проблем, привличайки част от купувачите.

Компанията е учредена от Ричард Сиърс през 1886 година в Минесота. Служител на гара, той почнал да продава часовници по пощата, а по-късно разширил доста предлаганите артикули.

Първият магазин е отворен в Чикаго през 1925 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР