СДВР започна проверка на няколко инцидента по време на конференцията

...
СДВР започна проверка на няколко инцидента по време на конференцията
Коментари Харесай

СДВР започна проверка за саморазправата с журналист

СДВР стартира инспекция на няколко случая по време на конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк. Според данните досега, през днешния през днешния ден са получени сигнали за голям брой дейности, нарушаващи публичния ред. В региона на София Тех Парк незнаен мъж с здравна маска и черна шапка с козирка е издърпал от ръцете на публицист мобилен телефон и го е изхвърлил. По същото време е зародила физическа и вербална разпра със чиновник на Министерството на земеделието. Мъж, намиращ се в региона, се е оплакал за проявена експанзия против него.  

Предприети са  оперативно- издирвателни дейности за определяне на всички участници в случаите. Работата, в това число и инспекция на други противоправни действия, продължава под надзора и управлението на Софийска районна прокуратура.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ излязоха с позиция, че се разграничават от случаите и се касае за провокации.  Журналисти, участвали на конференцията са снимали по какъв начин млад мъж с маска взема от ръцете телефона на журналиста Полина паунова и го хвърля на земята. След това различен деятел се разправя с нея, наричайки я " Боклук ".  

" За страдание, платени провокатори пробиха защитата на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, по този начин и с протестиращите жители. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и публицисти. Настояваме проверяващите органи да разкрият всички обстоятелства и условия към днешните конфликти и отговорните да понесат отговорност ", съобщи от ГЕРБ. 

Политическа партия ГЕРБ не е наемала спомагателна защита за форума. Охраната бе обезпечена от „ София Тех Парк “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР