СДС определи като омърсяване не символ на демокрацията снощните действия

...
СДС определи като омърсяване не символ на демокрацията снощните действия
Коментари Харесай

СДС за яйцата по фасадата на ''Раковски'' 134: Омърсиха символ на демокрацията

СДС дефинира като омърсяване не знак на демокрацията снощните дейности на протестиращите против държавното управление. Демонстрантите замерваха с яйца и домати постройката на партията на ул. "Раковски " 134, защото там е и централата на партията НФСБ, участваща в съдружното ръководство.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви в четвъртък решението, взето на съдружния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти " - че държавното управление няма да подава оставка и че Бойко Борисов ще остане министър председател до провеждането на постоянните избори през март следващата година. Тази вест провокира гнева на протестиращите и те демонстрираха възмущението си, замеряйки постройката, където се обитава централата на партията на Симеонов с яйца и домати.

От Съюз на демократичните сили, които се явиха на последните европейски избори дружно с Борисовата политическа групировка и дадоха поръчка, че имат упоритости да се явят с ГЕРБ и на идващите парламентарни избори, са на мнение, че яйцата и доматите по фасадата са поругали постройка, която е знак на демокрацията у нас. Те се притесняват, че "искрените протестиращи още веднъж ще бъдат излъгани и използвани от подмолните кукловоди, които не желаят същинска смяна, а смяна на стратегическата ориентировка на България от Европа към Русия и Евразия ".

Освен това от Съюз на демократичните сили приветстват дейностите на полицията, която през нощта отстрани палатковите лагери стачкуващи в цялата страна.

Ето и цялостния текст на позицията на Съюза на демократичните сили:

Снощи група протестиращи поругаха постройката на „ Раковски “ 134 поради пребиваваща от известно време там партия, част от ръководещата коалиция.

Тази постройка за генерации българи е знак на демокрацията. От нея, преди 30 години, стартира превръщането на България в свободна страна, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа. Благодарение на Съюз на демократичните сили сега всеки може да показва свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да стачкува, когато не е склонен и да декларира своите позиции.

Хората, които нощес замеряха постройката надали са се замислили, че по този метод не показват единствено митинга си против ръководеща партия, а омърсяват признака на демокрацията в България.

„ Раковски “ 134 не е фасада, а история. И похищението към нея, без значение по какви аргументи, е поругаване на всичко реализирано след комунистическия режим. Ако снощните протестиращи не са се замислили, овладени от еуфорията на груповата безотговорност, то режисьорите сигурно знаят какво вършат. Опасяваме се, че откровените протестиращи още веднъж ще бъдат излъгани и използвани от подмолните кукловоди, които не желаят същинска смяна, а промяна на местата във властта. И освен промяна на местата, а смяна на стратегическата ориентировка на България от Европа към Русия и Евразия.

Съюз на демократичните сили е провела многохилядни митинги за положителното на България, а не с цел да пази частни олигархични или съветски ползи. Подкрепяме правото на митинг, само че настояваме полицията да не позволява вандалски актове и тормоз над жителите! Никъде в Европа не се толерират сходни дейности. Демокрацията е независимост, правда, само че и ред.

Конституционното право на митинг не би трябвало да бъде за сметка на гражданските и конституционните права на останалите българи. Държавата не трябва да абдикира от своите отговорности, когато става въпрос за гражданския мир. Подкрепяме правото на митинг, само че без блокади и затрудняване на напредването и естествения живот на останалите хора. Те също започнаха своя организация и подписка и това можеше да докара до конфликти. Затова намесата на полицията, която съумя без съществени спорове и ескалация на напрежението да отстрани блокадите, заслужава възторженостти.

Подкрепяме всички демократични и законови способи за реализиране на задачите на гражданското общество, тъй като ние, от Съюз на демократичните сили, започнахме битката за това и в никакъв случай няма да отстъпим от концепциите си.

Подкрепяме правото на митинги, само че не и с цената на вандалски актове, поругаване и безвластие.

Подкрепяме правото на митинг, само че на откровено загрижените за бъдещето на България хора, а не на тези, които купуват палатките, доматите и пъдпъдъчите яйца и ги използват за личните си политически цели. Платените провокатори единствено обезценяват смисъла на гражданския митинг и опълчват едни българи против други.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР