Сдружението за модерна търговия (СМТ) апелира мерките за ограничаване на

...
Сдружението за модерна търговия (СМТ) апелира мерките за ограничаване на
Коментари Харесай

Търговци искат моловете да отворят от 12 април

Сдружението за съвременна търговия (СМТ) моли ограниченията за ограничение на активността на огромните нехранителни магазини да не бъдат удължавани след 11 април 2021 година както и огромните търговски центрове, вид " мол “ и " ритейл парк “ да бъдат отворени от 12 април, а не от 1 май.
Така ще бъде избегнато усложняване на финансовата обстановка за някои компании и ще бъде лимитирана задълбочаващата се рецесия в нехранителния ритейл бранш, провокирана от затварянето на обектите с повърхност над 300 кв. м. и на комерсиалните центрове.
" Отварянето на магазините ще има избавителен резултат върху цялата екосистема от свързани с ритейла бизнеси и за приходите в държавния бюджет. Тази мярка няма да докара и до растеж на заболеваемостта, защото огромните търговци и мениджмънта на комерсиалните центрове потвърдиха, че могат да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения ", пишат от сдружението.
И допълват, че единствено в този сегмент от ритейл бранша са заети над 10 000 индивида и ограниченията засягат техните повече от 10 000 семейства. Ще се стигне и до отрицателни резултати и за държавния бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР