Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на

...
Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Алибегов: Всички постигнати уговорки няма да се случат, ще разчитаме на помощи до края на юни

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се опълчват на предлагането на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), а нейният ръководител Георги Щерев да бъде назначен за длъжностен министър на туризма.

„ Пуснахме две мнения за седмица. Изразихме разочарованието си от това, че след изборите нямаше образувано държавно управление. Всичко, което постигнахме като сделки, няма да се случи. Може да разчитаме на помощите до края на юни. Браншът ни пострада извънредно доста. Нуждаем се от помощ до края на годината, тъй като огромна част от времето не работехме ”, сподели ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов. Според него служебният министър би трябвало да е от сектора.

„ Той би трябвало да е експерт и да сплоти бранша, да припознае ресторантьорството като част от туризма ", разясни той.

„ Ние сме показали нашето предложение на президента. Решението е негово. За следващ път се прави опит да се разделя нашия бранш. Единствено хотелите бяха извънредно ощетени. Те не бяха обезщетени по никакъв метод ”, сподели пред Нова ТВ Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР