Сдружение Заедно за Чепеларе скочи срещу Пампорово АД и затварянето

...
Сдружение Заедно за Чепеларе скочи срещу Пампорово АД и затварянето
Коментари Харесай

Чепеларе скочи срещу затварянето на ски зоната

 Сдружение " Заедно за Чепеларе " скочи против " Пампорово " АД и затварянето на ски зоната " Мечи чал ", оповестиха от организацията до TravelNews. Нейн ръководител е юрист Тонка Динчева. Сдружението е изпратило и публично писмо до " Пампорово " АД.

Със Заповед РД-01-173/18.03.2021г. на Министъра на опазването на здравето, считано от 22.03.2021г. се вкарват нови противоепидемични ограничения за територията на цялата страна, същите ограничения не плануват прекратяване работата на ски зоните, включително на ски зона " Пампорово " и ски зона " Мечи Чал ".

Обществеността на Община Чепеларе обаче остана неприятно сюрпризирана, от решението на " Пампорово " АД /съобщено на медиите и оповестено от тях/, в качеството му на търговец ръководещ и стопанисващ ски зоните, да " затвори " ски зона " Мечи Чал ", считано от 20.03.2021г., а ски зона " Пампорово ", считано от 22.03.2021г., макар чудесните условия за зимни спортове и макар многото към този момент направени резервации, които ще бъдат евентуално анулирани, в резултат на Вашето решение. 

Същото ще засегне неподходящо целия хотелиерски и ресторантьорски бизнес, а и жителите на територията на Община Чепеларе. Считаме, че решението е взето по неразбираеми за обществеността аргументи, като същото не може да се аргументира с епидемиологичната конюнктура, доколкото съгласно заповедта на Министъра на опазването на здравето прекратяване работа на ски зоните не се постанова. Липсва и експлицитна заповед издадена от Директора на РЗИ гр. Смолян, налагаща затварянето на ски зоните, като мярка за предварителна защита. В тази връзка ще продължат да работят ски зоните в Банско и Боровец.

Неясно остава също по този начин, за какво двете ски зони - ски зона " Пампорово " и ски зона " Мечи Чал " преустановяват работа в друг миг /от друга дата/, макар многото резервации на туристи, които желаят да посетят точно ски зона " Мечи Чал ".

Наясно сме, че " Пампорово " АД е в правото си да вземе и ползва управнически решения, по отношение на работата и развиването на ски зона " Пампорово " и ски зона " Мечи Чал ", надяваме се обаче сдружението да схваща, че решенията му директно засягат обществеността на Община Чепеларе и да демонстрира предпочитание за съдействие с обществеността и ценене на ползите й, се споделя в писмото на организацията до " Пампорово " АД.

Сдружението " Заедно за Чепеларе " е юридическо лице с нестопанска цел, настоящо в социална изгода и по-конкретно в интерес на популацията на Община Чепеларе.

Сред значимите цели са да пази ползите на жителите на Община Чепеларе пред всички държавни органи и администрации, включително като показва мнения, насочва предложение и изисква информация и отчетност по въпросите касаещи жителите на Община Чепеларе, както и да подкрепя развиването на стопанската система и туризма в Община Чепеларе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР