Сдружение Варна - Европейска младежка столица отново организира Ден без

...
Сдружение Варна - Европейска младежка столица отново организира Ден без
Коментари Харесай

Варна става град без автомобили за ден

Сдружение Варна - Европейска младежка столица още веднъж провежда Ден без коли на 22 септмври във Варна и кани жителите и гостите на града да се разходят пешком или с колела, и да се включат в проведените прояви. Не забравяйте да включите и децата си в този празник!

Затворена зона за пешеходци: бул. " Сливница " - в частта от кръстовището с бул. " Мария Луиза " до кръстовището с бул. " Княз Борис I " - в частта от кръстовището с бул. " Сливница " до кръстовището с бул. " Цар Освободител ". В този регион ще се случат редица интензивности, квалифициран и локални организации. Булевардът ще бъде затворен в часови диапазон 11:00-18:00ч. 

Автобусите, които минават през правата ще са с изменен маршрут и ще обикалят по бул. " Осми крайморски полк " и бул. " Цар Освободител ".

Европейска седмица на подвижността 2018 се концентрира на многомодалност – избор на разнообразни транспортни форми за едно или за разнообразни пътувания. Много от нас по табиет избират еднакъв способ за превоз, без да се замислят останалите благоприятни условия, които в доста случаи са по-подходящи. Автомобилът може да е най-хубавият метод да отидем със фамилията си на планина, само че дали е най-хубавият вид, когато отиваме до центъра на града, където пространството за паркиране и достъпът до местоположения са лимитирани? 

Защо да не пробваме разнообразни транспортни форми тази година: да се придвижим с велосипед или ролери до фитнеса, с цел да загреем за изгарянето на калории от тялото ни, или пък да се качим в рейса и да се разходим по пешеходната част на центъра и плажната алея, с цел да избегнем разноските за паркиране?

Освен изгодите за здравето, могат да се създадат и обилни парични спестявания, когато използваме модалния метод за напредване, изключително когато напредването на близки дистанции се прави пешком или с велосипед. 

Чрез потреблението на еко съобразни/устойчиви транспортни благоприятни условия, ние сътворяваме освен позитивно влияние върху природата. След известно време ние ще открием, че сме по-здрави и щастливи, само че също че сме генерирали спомагателни спестявания в персоналния или фамилния ни бюджет.

Европейският ден без коли е част от обичайна Европейската седмица на подвижността, която се организира всяка година. Кампанията “Европейски ден без коли " цели понижаване на шума, нездравословните излъчвания на газове във въздуха, както и възстановяване на качеството на живота в огромните градове. Това е интернационална акция, по време на която централните зони в доста градове на Европа се затварят за автомобилно придвижване. Под тази си форма, бул. изпълнен с игри и интензивности, инициативата се организира за втора поредна година във Варна.

Идеята е най-малко за един ден да се лишим от удобството на автомобила и да предпочетем по-здравословния и екологичен метод на живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР