Сдружение Семеен център – Мария“, Варна се включва в #ЩедриятВторник

...
Сдружение Семеен център – Мария“, Варна се включва в #ЩедриятВторник
Коментари Харесай

Сдружение Семеен център – Мария“ се включва в #ЩедриятВторник 2020

 Сдружение " Семеен център – Мария “, Варна се включва в #ЩедриятВторник 2020 с дарителска акция за създаване на беседка за занимания навън към Дневен център " Слънчевата къща “. 

Кампанията разчита на родители, локална общественост, хора, които одобряват идеята драговолно и може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS BESEDKA 

През 2020 година #ЩедриятВторник е на 1 декември – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации употребяват силата на обществените медии, с цел да доближат до сърцата на милиони донори в над 110 страни по целия свят. 

В България сътрудник на придвижването #ЩедриятВторник е Фондация Bcause, която даже в годината, завладяна от пандемия, не стопира да поддържа организациите в техните задачи да се грижат за най-уязвимите хора от обществото. Сдружение " Семеен център – Мария “ бяхме определени за присъединяване в Акселератор #ЩедриятВторник за стимулирани организации, които желаят да се извърнат към донорите и дружно да трансформират своите общности и среда. 

Нашата акция е за/предвижда да се построи беседка и обезпечи опция за отдих и занимания навън на младежите с голям брой увреждания – консуматори на услуги в Дневен център " Слънчевата къща ". Те са нашите 24 добродушни слънца, които ни въодушевяват. Центърът е построен в подблоково пространство и няма двор; младежите са затворени вътре целогодишно. Решихме да променим това и да построим беседка, където да организираме занимания на чист въздух. Затова и идеята ни през тази година е " Слънчева беседка " – да подарим глътка въздух и слънце на нашите специфични младежи. За задачата са ни нужни 7800 лв., с цел да я построим качествено.

Може да ни подкрепите като дарите онлайн на или като изпратите дарителски SMS с текст DMS BESEDKA на номер 17777.

Имената на всички донори ще бъдат показани незабавно на уеб страницата на акцията, с изключение на искащите анонимност. Нека дружно да построим беседка и подобрим изискванията за занимания в Дневен център " Слънчевата къща “.

Тази година с обръщение за поддръжка към донорите се включиха и прелестните актриси Силвия Петкова и Йоанна Темелкова.  

Дарете и станете част от българския празник на дарителството и щедростта - #Щедрият вторник! 

Още за #Щедрият вторник/#GivingTuesday 

#GivingTuesday е световна самодейност. Идеята се появява в Съединени американски щати през 2012 година като реакция по отношение на Черния петък и манията по безотговорно извършване на покупки по празниците, когато множеството хора, заливани отвред с рекламна информация, купуват прекалено много и ненужни движимости. 

#Щедрият вторник/#GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 година по самодейност на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance. Създаден е и уебсайт http://givingtuesday.bcause.bg, с концепцията да притегля съидейници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР