Сдружение с нестопанска цел Международен куклено-театрален фестивал Двама са малко,

...
Сдружение с нестопанска цел Международен куклено-театрален фестивал Двама са малко,
Коментари Харесай

Близо 100 000 лв. за Кукления театър за верига от международни събития в Пловдив

Сдружение с нестопанска цел " Международен куклено-театрален фестивал " Двама са малко, трима са доста ", уредник дружно с Държавен куклен театър-Пловдив на едноименния влиятелен конгрес под тепетата, завоюва 96 107 лева от Национален фонд " Култура " по стратегия " Едногодишен грант ". Средствата ще бъдат ориентирани към осъществяване на тактика за разширение на куклено-театралните публики на локално равнище, развиване на интернационалния културен продан в бранша и разпространение на българските куклени достижения в чужбина.
Прочетете още
Проектът съставлява основаване на верига от културни събития, които водят до усилване на интернационалния културен продан, основаване на нови връзки с актьори от чужбина и промотирането на достиженията на българския куклен и пробен спектакъл зад граница. Включва втора креативна лаборатория " Съвременните технологии и кукления спектакъл " с фокус сензорно ръководство и роботика, основаване на невербален камерен куклен театър, и провеждането на 25-и МКТФ " Двама са малко - трима са доста ".

Оценката на комисията е, че: " планът допуска резистентност и развиване на досегашните действия на организацията, тяхното надграждане и развиването на нови начинания, свързани с жанровото разнообразие. Надграждането на тези обстоятелства е значимо с оглед досегашната биография на претендента. Проектът допуска висока успеваемост на дейностите. Голяма част от тях обаче и до момента са с лимитирано обществено влияние и дарба за по-мащабно обгръщане на аудиториите. Затова и развиването на нови аудитории и на капацитета за развиване на българската просвета, с изключение на с обогатяването ѝ с нови и непознати форми, буди известни подозрения. Проектът допуска дребен набор на развиване на сериозно мислене ".

Според журито екипът на Кукления спектакъл ще има опция да разшири административния си капацитет, в случай че следва заложените действия в плана.

351 плана са кандидатствали за финансиране по едногодишния грант. 57 от тях са утвърдени и са на обща стойност 4 637 141,71 лева Девет от претендентите са в лист запаси. Неодобрените претенденти от Техническата комисия са 85, а от Експертната - 200.

Сред запасите, при положение, че някой от уредниците на утвърдените планове, е този на пловдивската изложба " Сариева ". Той цели да подкрепи след-пандемичното
възобновяване на изложба Sarieva и изложбената годишна стратегия за 2023 година Това ще насърчи задачата на галерията да развива създатели, да подкрепя основаването на творби и изложения, да подтиква колекционерски интерес. Ще бъдат възобновени позициите, които галерията разви преди пандемията на интернационалната арт сцена, като се показа български създател на един интернационален панаир. В програмата има планувани още 6 изложения, изявления и документи. Той е на стойност 91 998 лева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР