Сдружение РОД организира конференция на тема Европейски измерения на джендър

...
Сдружение РОД организира конференция на тема Европейски измерения на джендър
Коментари Харесай

Сдружение РОД организира конференция „Европейски измерения на джендър политиките“

Сдружение РОД провежда конференция на тематика „ Европейски измерения на джендър политиките “ , оповестиха от неправителствената организация. 

Те показаха, че в свят на рецесии, екзистенциални закани и войни , на дълбоки промени в системата за поддържане на мир, сигурност и интернационално съдействие, в Европа на енергийна рецесия, деиндустриализация, застоялост и галопираща инфлация, на загърбване на изконната европейска концепция, на всеобщи митинги и обществено разделяне, Сдружение РОД търси своето място като българи, персони, общество и нация .

Те ще се опитат да дадат отговор на въпроса:

„ Нормално ли е отстъплението от биологичните закони от позицията на ексцентричната модерност? “

„ В един диалог за обществения пол, обществените функции на пола, за половата индиферентност като инструмент за подкопаване на обществения организъм, за подготовка на демографски катаклизми, за пренаписване на интернационалния публичен контракт в региона на фамилията и фамилните връзки в жанр концепциите на Джон Малтус за понижаване на популацията, В един диалог за общественото инженерство, за човешката персона като обществен конструкт, като обект на нов метафизичен и софтуерен опит, В един диалог за духовната деградация и идеологическата експанзия, прикрита зад лозунги за правата на личността, народна власт и господство на закона, за духовното принуждение над индивида показано като битка против насилието, В един диалог за корените на българското, фамилията и фамилните полезности, правото на персонален и фамилен живот, за обезличаването и намаляването на българската нация, за загубата на национална еднаквост, на морални и духовни устои “ , показаха още от Сдружение РОД. 

В конференцията ще вземат участие:  историкът и анализатор Кристиян Шкварек,
писателят и държавник Александър Урумов, юристите Владимир Шейтанов и Иван Вълков, ръководители на Сдружение РОД Интернешънъл, Иподяконът Пламен Мирянов,
журналистката Магдалена Ташева, културологът от Българска академия на науките доктор Калина Сотирова, Николай Ужаков – доктор по медии и връзки, както и задграничните участници правистите Ищван Сакали и Петер Торшжи от Център за съществени права – Унгария (организатори на влиятелния интернационален конгрес СРАС – Унгария), както и адв. Йежи Квашниевски, ОРДО ЮРИС, Полша .

Конференцията ще се организира на 25 март, събота, от 09:30 часа в Зала 1 на Централния боен клуб в София. Желаещите да се записват могат да го създадат. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР