Сдружение “Операция Плюшено Мече е подела поредната кампания за откриване

...
Сдружение “Операция Плюшено Мече е подела поредната кампания за откриване
Коментари Харесай

Конкурс за даровити деца в неравностойно положение ще подпомогне 10 от тях

Сдружение “Операция Плюшено Мече ” е подела следващата акция за разкриване и подкрепяне на даровити деца и младежи, лишени от родителска грижа или от обществено слаби фамилии.

През целогодишната менторската стратегия от 2017 година до в този момент са минали общо 21 надарени младежи.

Инициативата набира нови дарения и ментори, както и претенденти за новото издание.

Програмата дава достъп до частни уроци, семинари, работилници, лагери и състезания, работа с самостоятелен наставник, стипендии, учебници, техника и екипировка и всичко належащо за триумфа на всеки един надарен юноша.

Досега са взели участие даровити деца и младежи от Варна, Видин, Елхово, Габрово, Велико Търново, Долна баня, Разлог, Кърджали и Нови пазар. Техните гении са в сферите: национални танци, изобразително изкуство – илюстрация, японска анимация, статуя, спорт – гребане, футбол, тенис на маса, логика на психиката, фармация, ветеринарна медицина и лирика.

„ Работим с деца без родителска грижа, ползващи обществени услуги, или в фамилии без положителни обществени благоприятни условия, от V до ХІ клас. Заложбите може да са към този момент изявени, забележими, само че може и да са ранни. Но е значима мотивацията.
През четвъртата образователна година на програмата ще бъдат признати повече деца – 10 “, заяви пред Радио София Михаела Стойкова , изпълнителен шеф на фондацията, уредник на състезанието.

Тя прикани слушателите, в случай че познават деца, които могат да бъдат подкрепени по стратегия “Скритите гении на България ”, да се свържат и вземат участие в състезанието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР