Сдружение на писателите – Варна, обявява Пети национален литературен конкурс

...
Сдружение на писателите – Варна, обявява Пети национален литературен конкурс
Коментари Харесай

Записват за участие в конкурса Атанас Липчев 2019

Сдружение на писателите – Варна, афишира Пети народен книжовен конкурс за роман " Атанас Липчев 2019 ".

За присъединяване в състезанието се одобряват непубликувани разкази. Не се позволяват за присъединяване преводи или акомодации. Конкурсът е неизвестен. Всеки създател може да взе участие в състезанието с един текст.

Материали се изпращат по електронен път и на книжен притежател. 

А. Изпращане на материалите по електронен път:

Изпратете като обособени атачмънти: 

1. Страница, съдържаща името на създателя, пощенски код, град, адрес, имейл адрес, телефонен номер и заглавие на описа, с който участвате.

2. Кратка биография на създателя (не повече от 100 думи) 

3. Пълен текст на описа във Word или PDF формат 

Б. Изпращане на материалите на книжен притежател:

Името, адресът, телефонният номер и имейлът на участника се запечатват в дребен ненадписан плик. Творбата и пликът с персоналните данни на създателя се изпращат в огромен плик.

Творбите се изпращат не по-късно от 19 май 2019 година

Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 31 май 2019 г.

Официалното награждаване на спечелилите ще стане на 7 юни 2019 година

Награди: ПЪРВА НАГРАДА – 300 лева и плакет, ВТОРА НАГРАДА – 200 лева и плакет, ТРЕТА НАГРАДА – 100 лева и плакет.

Разказите да бъдат изпратени на адрес: [email protected] или гр. Варна – 9000, Снежана Атанасова, ул. " Крали Марко " 11 (Дом на писателя) За Националния книжовен конкурс " Атанас Липчев ", или на e-mail: [email protected].

Отправяйте вашите запитвания на тел. 052/ 639 374 или към: e-mail: [email protected]

Изпратените за присъединяване текстове ще бъдат обсъждани настоящо от тричленното жури на състезанието и номинираните ще бъдат оповестени в специфична ежеседмична графа в " КИЛ “, както и на уеб страницата на изданието. Най-добрите разкази ще бъдат включени в специфичен алманах. Авторите на номинираните текстове ще бъдат поканени да вземат участие в креативен вечери, в които ще се включат одобрени критици и редакторите на " КИЛ “.

Приживе Атанас Липчев получи доста и разнообразни похвали за романите си, показа ги тържествено в огромните градове на България – София, Пловдив, Велико Търново, Бургас..., в Народното събрание, в далечна Москва. Негови романи бяха номинирани за най-престижните литературни награди на България. За Атанас Липчев литературата бе метод на живот. Беше богат със фамилията, с приятелите, вречени в неговата идея. Макар и доста мъчно, откри своя път в живота, тъй като имаше куража да го извърви до края. Беше прекомерно неуместен за медийно-скандални използва – нямаше по какъв начин да преодолеят и омаловажат изумителния обсег на неговите интелектуални търсения, на интелигентското му безпокойствие. Присъствието му и в предишното, и през днешния ден, и в бъдеще, ще наподобява като самата другост на известното постмодерно писане: може би малко класическо, само че постоянно ангажирано с огромните обществени проблеми на българина, постоянно обезпокоително за ориста на националния дух.

И до през днешния ден неговите романи – " Вълча обич ", " Тежки пари " (I ч.), " Тихият бял Дунав ", " Тежки пари " (II ч.), " Крадци ", " Фустанела ", " Пътят към зимата ", " Mailer Daemon или Другият бряг на реката " ни вкарват в едно ново измерение на живота, в което зад простите неща на предишното и сегашното етичното и философското са дадени в синтез.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР