Сдружение Изкуство днес“ отправя ОТВОРЕНА ПОКАНА за участие в тазгодишното

...
Сдружение Изкуство днес“ отправя ОТВОРЕНА ПОКАНА за участие в тазгодишното
Коментари Харесай

Канят участници в 16-то издание на „Арт Позитив“


Сдружение „ Изкуство през днешния ден “ насочва ОТВОРЕНА ПОКАНА за присъединяване в тазгодишното 16-то издание на „ Арт Позитив “.  Новото издание на фестивала за модерно изкуство „ Арт Позитив “ повдига тематиката за екологичното в изкуството, еко-устойчивост, връзката на индивида с околната среда и съзнателна консумация в актуалното общество.

„ Тази година ще организираме галерия, която да бъде с допустимо минимум боклук и токсичност на материалите. Авторите са насърчени да предложат творби, които с изключение на, че са свързани концептуално с екологичния дискурс, са и основани от органични или рециклирани материали (recycle, upcycle), които в следствие могат да бъдат употребявани или трансформирани в други артистични произведения и не генерират боклук. По този метод се отразява самата потребност на човечеството сега за „ завръщане “ и консолидиране на естествения метод на мислене и в това време ще се реализира проучване на другите екологични практики в изкуството “, разкриха от екипа на Сдружение „ Изкуство през днешния ден “.

Ключови думи в концепцията на 16-ия  „ Арт Позитив “ са:

– Устойчивост

– Съзнателност

– Ефективен алтруизъм (изкуството като различен инструмент за екологичен активизъм)

– Рециклиране (recycle; upcycle)

– Без боклук (zero waste)

– Екологичност на материалите

– Нулева емисия

– Природно-човешко

Изложбата ще се организира в Галерия „ Капана “, Пловдив от 17 март до 20 април, (инсталиране от 10 март). Желаещите да аплайват следва да изпратят: биография, идея, образен материал и бюджет на адрес: [email protected] 

Крайният период е 5-ти Февруари 2023г.

Проектите ще бъдат осъществени с поддръжката на Сдружение „ Изкуство през днешния ден “ и финансово подкрепени в рамките до 400 лв.. Предвижда се и авторски хонорар от 500 лв.. При утвърден план се подписва двустранен контракт.

„ Арт Позитив “ е план на Сдружение „ Изкуство през днешния ден “, член на интернационалната мрежа от немски културни общества в чужбина на Гьоте-институт, реализира се с поддръжката на Община Пловдив и е  част от културния календар на града за 2023 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР