Сдружение Ботев Пловдив започва инициатива за изграждане на паметник на

...
Сдружение Ботев Пловдив започва инициатива за изграждане на паметник на
Коментари Харесай

Издигат паметник на Динко Дерменджиев

Сдружение " Ботев " Пловдив стартира самодейност за създаване на монумент на родната футболна легенда Динко Дерменджиев. Тя започва през днешния ден, защото с изключение на рожден ден на Чико, 2 юни е считан и за празник на клуба, чийто патрон е Христо Ботев.

" Началото на акцията, която вършим дружно с Инициативен комитет от пловдивски общественици ще бъде обещано с отдаване на респект към именития Динко Дерменджиев - Чико, чийто монумент ще бъде повдигнат пред стадион " Христо Ботев ". Проектът, който ще бъде осъществен на публични начала, е насочен към бъдещето на футболния живот на България, а наследството ще е мост сред поколенията последователи на " жълто-черните ", пишат от сдружението .
" Ботев ": Чико оставя мъчителна празнина в фамилията ни Клубът се сбогува с Динко Дерменджиев
С монумента, който би трябвало да бъде повдигнат пред ст. " Христо Ботев " в " Коматево ", Сдружение " Ботев " Пловдив започва дълготрайна самодейност, имаща за цел да бъде отдадена респект на огромни имена в клубната история.

Дерменджиев игра за " Ботев " в продължение на 19 сезона, в които изигра 447 мача и означи 194 гола. С екипа на националния тим той има 19 попадения в 58 срещи, както и участия на три международни шампионати. Чико умря на 1 май 2019 година на 77-годишна възраст след дълго боледуване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР