Сделки за много пари, атрактивни демонстрации и десетки хиляди посетители

...
Сделки за много пари, атрактивни демонстрации и десетки хиляди посетители
Коментари Харесай

Бойните машини от Бурже

Сделки за доста пари, атрактивни демонстрации и десетки хиляди гости - всичко това ще предложи и тази година авиосалонът на френското летище Бурже. Това е най-голямото авиационно събитие на 2017 година

Централно място в шоуто тази година има новият американски изтребител Ф-35. След години на най-различни „ детски болести” бъдещият гръбнак на Военновъздушни сили на Съединени американски щати направи серия от демонстрации на върховен пилотаж с въоръжение – за първи път пред аудитория.

Преди две години в медиите изтече отчет на водач изпитател, съгласно който Ф-35 може да има проблеми в близкия въздушен пердах. Затова и всички чакаха проява на маневреността на машината.

До последно не беше несъмнено, че двата изтребителя ще летят до Бурже, като напролет имаше подозрения, че изобщо не са били поканени. Едва в края на май стана ясно, че самолетите ще дойдат – и то пилотирани от фабричен водачи от „ Локхийд Мартин”.



„ Защо идваме със аероплан от пето потомство, чието предимство няма нищо общо с авиошоуто? Защото да видиш значи да повярваш и за 10 години никой не разбираше изцяло. Затруднявахме се да разбираем какъв брой огромен е скокът при пето поколение”, разяснява единият от тях, Бил Флин пред онлайн изданието „ Милитъри”.

Военновъздушни сили на Съединени американски щати се регистрираха и с Ф-16, а френските военновъздушни сили вземат участие с демонстрационни полети на " Дасо Рафал ", както и с представянето на актуализирано съоръжение за " Мираж-2000 ".

Русия и Китай по стратегия нямат декларирани полети с бойни самолети. Това обаче не пречи на МиГ и " Сухой " да имат изложбени щандове, а азиатската страна да популяризира новия си мъчно осезаем от радарите изтребител " Еф Си - 31 ". Потенциалните клиенти са най-вече от Азия.

На Бурже се вършат покупко-продажби за милиарди. Те не са свързани единствено с топ предложенията на военнопромишления комплекс. Даже и във военната авиация „ лоу-кост” компаниите стартират да си пробиват път.

Именно подобен е казусът с демонстрирания и у нас „ Текстрон Скорпион”. Реактивният дозвуков учебно-боен аероплан може да влезе в арсенала на американските Военновъздушни сили, които търсят лек щурмовик, който също така може да се употребява и за разузнаване. Той е безусловно в пъти по-евтин дори от изтребител втора употреба от края на Студената война.

„ Скорпион” взе участие и в огромния конкурс за закупуване на нови учебно-тренировъчни самолети за американските военновъздушни сили.

Подобни съревнования има сега в ред страни и различен от евтините перспективни самолети в Бурже се цели в тях – италианският „ Леонардо М-346ФА”. Далечно обвързван с съветския Як-130, той също може да се употребява и за бойни задания.

Сред другите по-интересни изложители на авиосалона е южната ни съседка Турция. Тя показва няколко машини, измежду които са турбовитловият учебно-боен „ Хуркуш” и щурмовият вертолет Т129.

Българската компания " Ласа Инженеринг " пък показа лекия разследващ аероплан " Ти Бърд ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР