Сделката за свободна търговия след Brexit между Великобритания и ЕС

...
Сделката за свободна търговия след Brexit между Великобритания и ЕС
Коментари Харесай

Льо Мер: Без финансови услуги в споразумението за Brexit

Сделката за свободна търговия след Brexit сред Англия и Европейски Съюз не би трябвало да включва финансови услуги, съобщи френският министър на стопанската система Брюно льо Мер преди да се срещне със собствен английски сътрудник.

Коментарът на льо Мер е корав отговор на английския министър председател Тереза Мей, която сподели в основна тирада в петък, че търговията в услугите като цяло има потребност „ бъде по-задълбочена, в сравнение с всяко друго съглашение по свободна търговия “.

Пред BBC, преди да се срещне с английския финансов министър Филип Хамънд, Льо Мер сподели: „ Трябва ни договорка, би трябвало ни добра договорка. Но още веднъж ще повторя, ние би трябвало да избегнем всяко недоразумение сред английския народ и френския народ, сред Англия и Европейски Съюз. Финансовите услуги не могат да участват в съглашение за свободна търговия по доста аргументи... По аргументи като непоклатимост, поради надзора, тъй като има някои доста характерни правила за финансовите услуги ", сподели льо Мер.

Той добави, че Обединеното кралство ще би трябвало да одобри актуалната система, употребена от финансови сдружения отвън Европейски Съюз, позволени да оперират в границите на Европейския съюз.

" Имаме различна система, която се назовава режим на равностойност... Мисля, че това е най-хубавото решение за финансовите услуги ", сподели льо Мер.

При Brexit финансовите компании в Лондон ще изгубят правата, които им разрешават да търгуват свободно с други страни от Европейски Съюз.

Големите финансови институции, в това число английската банка HSBC, швейцарската компания UBS и американските колоси JPMorgan и Morgan Stanley, към този момент потвърдиха желанията си да реалокират някои лондонски действия в Париж, а също и в Амстердам, Дъблин и Франкфурт като резултата от излизането на Англия от Европейски Съюз след една година.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР