Сделката за покупката на Булсатком от дружество на Спас Русев,

...
Сделката за покупката на Булсатком от дружество на Спас Русев,
Коментари Харесай

Изненада! Спас Русев е придобил Булсатком с кредит от собственика на Виваком

Сделката за покупката на " Булсатком " от сдружение на Спас Русев, подписана през септември, е финансирана от притежателя на съперника на пазара на телевизия и закрепен интернет " Виваком " United Group.
Новината се вижда в доклада на групата за деветмесечието на 2022 година, заяви " Капитал ".
От детайлите, предоставени на държателите на облигации в United Group, се схваща, че притежателят на " Виваком " и " Нова тв " възнамерява скоро да придобие инфраструктура (базови станции и мрежа) от " Булсатком " за 90 млн. евро, продължава обявата. Клиентската база не е обект на договорката и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е известена.
Според United Group прехвърлянето на станциите е предстои на регулаторно утвърждение и към този момент е приключено. " Смятаме, че транзакцията за оптичната мрежа също не би трябвало да бъде потвърждавана от регулаторите, защото " Булсатком " ще резервира цялостния надзор над нея. За да няма подозрения, ние ще уведомим Комисия за защита на конкуренцията, с цел да удостовери нашия разбор ", споделя UG в доклада си. Оптичната мрежа покрива 611 хиляди семейства и 347 обитаеми места в България.
Според източници на " Капитал " другите два огромни телекома - " Йеттел България " и " А1 България " наблюдават обстановката като " Йеттел " се готви да подаде тъжба в Комисия за защита на конкуренцията. " Тези обстоятелства изцяло трансформират обстановката, тъй като съгласно обществено наличната информация " Булсатком " е добита от компания, ръководена от Спас Русев, и договорката по никакъв метод не е обвързвана с United Group и " Виваком ", обявиха от " Йеттел България " пред " Капитал ". " Считаме, че Комисия за защита на конкуренцията е способният орган, който следва да проучва резултатите върху пазара и да предприеме плануваните в закона ограничения, изключително когато приказваме за покупко-продажби, изменящи значително конкурентната среда ", допълниха от оператора.
" Потенциална централизация сред " Виваком " и " Булсатком " би имала извънредно отрицателно отражение върху конкуренцията на пазара на ТВ услуги, което в последна сметка ще ощети съществено потребителите. Πpeз пocлeднитe мeceци " Виваком " пpидoби няколко снабдители на интернет и телевизия и една поредна централизация ще я трансформира в доминантен състезател с над 50% пазарен дял. Ако информацията се удостовери и от нея стане ясно, че става въпрос за централизация, ние ще сезираме съответно всички регулаторни органи ", обявиха от " А1 България " пред изданието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР