Сделката за имота на Цветан Цветанов е законна и стандартна,

...
Сделката за имота на Цветан Цветанов е законна и стандартна,
Коментари Харесай

Артекс разкри цялата истина за имота на Цветанов!


Сделката за парцела на Цветан Цветанов е законна и общоприета, осъществена в границите на главния предмет на активност на сдружението, осъществена в изискуемата от закона форма и при съблюдаване на всички законови условия. Това се споделя в позиция на компания „ Артекс”, оповестена на страницата им във "Фейсбук ".

Те изясняват, че в нотариалния акт е вписана сумата по данъчна оценка, която е по-ниска от пазарната. Уточнват, че Цветанов е придобил апартамент в подмяна на други два по-малки жилището, който са били приключени и с положително обзавеждане, като в допълнение е доплатил за новия си парцел. Фирмата строител афишира, че е подготвена да предприеме правосъдни дейности против всички лица и организации, които уронват комерсиалната известност на сдружението.

Ето какво тъкмо разгласява "Артекс " на формалната си страница в обществената мрежа:

"Становище на адвокати, правна адвокатска фирма „ Пенков, Марков и сътрудници “

По мотив зачестилите изявления в разнообразни медии по отношение на придобиването от господин Цветан Цветанов на жилищен обект в кв. Изток, излагаме обективно обстоятелствата по случая:
С Нотариален акт за подмяна на недвижими парцели от 12.06.2018 година сдружението е трансферирало на господин Цветан Цветанов и брачната половинка му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна постройка, находяща се на ул. „ Латинка “ № 8, с повърхност от 239.90 кв.м., гараж и съответните идеални елементи от правото на градеж. В подмяна господин Цветан Цветанов и брачната половинка му са трансферирали на АРТЕКС собствеността върху два жилището на ул. „ Елемаг “ № 22, с обща повърхност 192.76 кв.м., дружно с два подземни гаража и идеални елементи от собствеността върху земята. За равнене на стойностите на заменяемите обекти господин Цветанов и заплатил сумата от 100 000 лв..
Обектите на подмяна са в един и същи квартал на еднообразно влиятелни улици. Апартаментът на ул. „ Латинка “ е новопостроен, до момента в който получените в подмяна два по-малки жилището са с усъвършенствания и добре обзаведени, а също така към тях е трансферирана и собствеността върху прилежащите идеални елементи от терена. Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на комплектност и подобрения) обосновават равностойността на обектите, предмет на подмяна, заради което плануваното изравнително заплащане регистрира само разликата в квадратурата на сменените обекти (около 40 кв.м. – по към 1280 Евро на кв.м., което с оглед предмета и спецификата на договорката се явява доплащане на пазарно ниво). Некоректно се явява изказванието, че господин Цветанов е придобил първокласния апартамент по цена 342 852 лв.. Това е данъчната оценка на жилището, която е посочена в акта като част от наложителното наличие на всеки нотариален акт. Всъщност господин Цветанов е придобил апартамент в подмяна на други два по-малки жилището (завършени и добре обзаведени) и доплащане. Сделката е законна и общоприета, осъществена в границите на главния предмет на активност на сдружението, осъществена в изискуемата от закона форма и при съблюдаване на всички законови условия. След обзор и разбор на другите изявления и изявления по проблема АРТЕКС ще приготви и предприеме правосъдни дейности (в това число искове за вреди) против всички лица и организации, които с оскърбителен и набеждаващи изказвания уронват безупречната комерсиална известност на сдружението.

„ Пенков, Марков и сътрудници “ "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР