Сделката между Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) с участието

...
Сделката между Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) с участието
Коментари Харесай

Споразумението между Израел и ОАЕ - реакции

Сделката сред Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ) с присъединяване на Съединени американски щати ще бъде от изгода единствено за израелците и ще бъде удар по палестинската идея, съобщи представителят на придвижването " Хамас ", контролиращо линията Газа, Фаузи Бархум, оповестява ТАСС.
Споразумението сред Съединени американски щати, Израел и ОАЕ е рисково, то дава безвъзмезден бонус на израелската окупация за закононарушенията и беззаконията й против палестинците. Осъждаме всяка форма на нормализиране с окупаторите, считайки сходна стъпка за удар в гърба на палестинската идея. Само врагът ще се възползва и това единствено ще го тласне към осъществяване на нови закононарушения и нарушавания против нашия народ и неговите светини, разяснява Бархум.
Влиятелната в Газа формация „ Ислямски джихад “ съпоставя нормализирането на връзките сред Израел и ОАЕ с " предаване и послушание ". " Това няма да промени действителностите на спора, а по-скоро ще направи окупацията по-терористична ", се споделя в изказване на групировката. От своя страна член на Централния комитет на „ Фатах “ Абас Заки упрекна ОАЕ в отвод от " национално, религиозно и филантропично обвързване по отношение на палестинската идея ". Повечето други палестински фракции са създали сходни изказвания.
В четвъртък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на страницата си в Туитър разгласи, че Израел и ОАЕ са постигнали съглашение за цялостното нормализиране на двустранните връзки. Според споразуменията Израел ще спре решението за разширение на суверенитета си върху еврейски селища на Западния бряг на река Йордан, което е планувано в американския проект за споразумяване на палестино-израелския спор.
Делегациите на Израел и ОАЕ възнамеряват да проведат среща през идващите седмици, с цел да подпишат двустранни съглашения, в това число по отношение на вложенията, туризма, директните полети, сигурността, телекомуникациите, технологиите, енергетиката, опазването на здравето, културата, околната среда, взаимното основаване на посолства и в други области.
Вижте още:
Исторически пробив в връзките сред Израел и ОАЕ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР