Сделка за брекзит е „на практика невъзможна”. Това стана ясно

...
Сделка за брекзит е „на практика невъзможна”. Това стана ясно
Коментари Харесай

Сделка за брекзит е "невъзможна" след разговор между Борис Джонсън и Ангела Меркел

Сделка за брекзит е „ на процедура невъзможна”. Това стана ясно след диалог сред английския министър председател Борис Джонсън и канцлера на Германия Ангела Меркел, заяви Би Би Си.

Според информация на източници от „ Даунинг стрийт” 10, двамата водачи са разискали предложенията на Лондон към Брюксел, само че Меркел е била твърда в позицията си, че договорката, която Джонсън желае е „ извънредно невероятна”.
Борис Джонсън: Европейски Съюз би трябвало " да скочи ", с цел да срещне Англия на средата на пътя по договорката за брекзита Казвам на нашите европейски другари: не изпускайте тази опция, която дава нашето ново предложение ", декларира министър председателят
Освен това канцлерът е декларирал, че в никакъв случай няма да има съглашение в случай че Северна Ирландия напусне митническия съюз.

Лейбъристите нарекоха думите на Меркел като „ безсрамен опит да се саботират преговорите”. Сър Киър Стармър, отговарящ за въпросите по брекзит от страна на Лейбъристката партия, акцентира, че Джонсън в никакъв случай няма да поеме отговорност за неуспеха си да откри правдоподобна договорка.
Снимка: Getty Images
Освен това прикани Народното събрание да се сплоти против безразсъдното държавно управление и да предотврати злополука при овакантяване на Европейски Съюз.
Европейски Съюз възобновява договарянията с Лондон по отношение на брекзит Преди дни Брюксел прикани за "фундаментални промени "
Днешният диалог провокира остри реакции измежду политиците. Шотландският министър председател Никола Стърджън написа, че английското държавно управление трансферира виновността за брекзит на всички, с изключение на върху себе си. Тя дефинира обстановката като „ жалка”.



От Демократичната юнионистка партия в Северна Ирландия обявиха, че настояванията на немския канцлер са неприемливи и „ оттатък лудостта”.

Лидерът на евроскептичната партия „ Брекзит” Найджъл Фараж прикани Англия да напусне без договорка. По думите му Европейски Съюз в никакъв случай не е имал желание да води почтен разговор.



Преди седмица Борис Джонсън изпрати своите нови оферти към Брюксел и прикани за диалози, които да избегнат всевъзможни възражения. Основен фокус в разговора беше защитният механизъм (т.нар. „ бекстоп”), който предотвратява построяването на твърда граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия.
Европейски реакции на новите оферти на Борис Джонсън за брекзит Има прогрес, само че искрено казано, остава да се свърши още доста работа за реализиране на трите цели на защитния механизъм, сподели Мишел Барние
След днешния диалог обаче източници настояват, че Европейски Съюз е подготвен да „ торпилира Спогодбата от Разпети петък” – кротичък развой, координиран сред Дъблин и Белфаст през 90-те години на XX в.

Освен това Джонсън нееднократно е заявявал, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври – със или без договорка.
Снимка: Getty Images
Изказването на премиера е макар прокарания закон, който задължава Джонсън да изиска в допълнение отсрочване на брекзит при положение, че няма договорка до 19 октомври, в случай че депутатите не се съгласят на бракоразвод без съглашение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР