Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове ...

Още мерки срещу коронавируса падат от понеделник

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. с издадена днес , съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Здравният министър кръстоса шпаги с депутати, кара им се за маските Здравният министър кръстоса шпаги с депутати, кара им се за маските
Здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов изненадващо дойде в парламента днес. Той бе провокиран от критиките на депутати...
Провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове. До 27 април остават в сила забраните за групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

Източник: actualno.com