Считано от месец април на настоящата година, ПОК Доверие увеличава

...
Считано от месец април на настоящата година, ПОК Доверие увеличава
Коментари Харесай

ПОК Доверие увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година

Считано от месец април на актуалната година, ПОК " Доверие " усилва всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни заплащания, като, за интервала от 1-ви април 2022 година до 31-ви март 2023 година, нарастването на е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените заплащания е с 8.5% на годишна база.

Размерът на нарастването на пожизнените пенсии е симетричен на инфлацията за същия период*.

Това е второ следващо нарастване на пенсиите и разсрочените заплащания, отпуснати преди месец април 2022 година След актуалната актуализация, общото нарастване на отпуснатите първи пожизнени пенсии от месец октомври 2021 година доближава до 19,37%.
 IFC придобива 10% дял от българския пенсионен фонд
Международна финансова корпорация купува 10% от най-голямата българска пенсионноосигурителна компания

Сделката касае над 1 200 000 обезпечени в пенсионните фондове

Компанията ще стартира да изплаща нараствания размер на пожизнените пенсии и разсрочените заплащания, считано от април месец 2023 година Съгласно разпоредбите на Фонда за погашение на пожизнени пенсии " Доверие " и на Фонда за разсрочени заплащания " Доверие ", заплащанията се правят сред 10-то и 15-то число на месеца, за който се дължат.

Повече информация, можете да намерите на електронната страница на ПОК " Доверие " на адрес:, на тел. 0 700 13 400 (според тарифния проект на клиента за позвъняване към закрепен номер), както и в офисите на Компанията в цялата страна.

*Инфлацията измерена през ХИПЦ, последно оповестена от Национален статистически институт към датата на сегашния материал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР