Сборникът Пътищата между страниците“ е посветен на 25-годишнината на специалността

...
Сборникът Пътищата между страниците“ е посветен на 25-годишнината на специалността
Коментари Харесай

Студентска книга за мисията на издателя

Сборникът „ Пътищата сред страниците “ е отдаден на 25-годишнината на специалността „ Книгоиздаване “ във Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Книгата е креативният резултат от дисциплината „ Учебно издателство – майсторски клас “ с учител доктор Георги Александров.

Всички авторски текстове са написани от студентите по книгоиздаване във втори курс. Тяхно дело е и цялостният издателски развой на редактиране, поправяне, дизайн и предпечатна подготовка.

 Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “

" Премиерата на „ Пътищата сред страниците “ ще бъде през днешния ден - 7 юни от 18.00 ч. в Аула Магна във Факултета по публицистика и всеобща връзка. Ще бъде показан и къс студентски филм за развиването на специалността „ Книгоиздаване “. Всички посетители на събитието ще получат образец от сборника. Електронното му издание е налично в бранша за образователни медии на уеб страницата на Факултета по публицистика и всеобща връзка ", описа за " Графити по въздуха " доктор Георги Александров, учител.

Срещите и интервютата на студентите наблюдават пътищата от аудиторията до професионалния триумф на изявени персони както от просветителната, по този начин и от практическата сфера на книгоиздаването.

Текстовете от първия раздел на сборника са отдадени на преподаватели с дълготраен принос към академичното развиване на специалността.

 Сборникът „ Пътищата сред страниците “

Анкета измежду студенти от всички курсове отразява мненията им за образователния развой и упованията им за бъдеща реализация.

Във втория раздел читателят се среща с близо двадесет представители на разнообразни випуски, които през днешния ден извършват многообразни функции от богатия набор на издателската специалност: преводачи, редактори, литературни сътрудници, сътрудници на свободна процедура, създатели и шефове на издателства, буктюбъри.

" Ние бяхме разграничени по екипи при написването на книгата, само че точно тя ни сплоти и всички способстваха доста за основаването й ", сподели пред " Хоризонт " Румяна Георгиева от образователното издателство на ФЖМК.

" С книгата искахме да дадем отговори на въпросите какво учат студентите по " Книгооиздаване " и каква реализация могат да намерят по-късно - книгата дава обстоен отговор на това ", добави още Георгиева.

Още по тематиката в звукавия файл.
По обявата работи: Гергана Хрисчева БНР подкасти: Попкултура
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР