Сблъсък на медицина и финанси съзря председателят на комисията по

...
Сблъсък на медицина и финанси съзря председателят на комисията по
Коментари Харесай

Адемов: Не е ясно кои подлежат на карантина

Сблъсък на медицина и финанси съзря ръководителят на комисията по труда и обществената политика в Народното събрание Хасан Адемов във връзка несъгласията за това по какъв начин ще се работи при самопоставяне на българи под карантина, в случай че имат подозрение, че може да са инфектирани с ковид.

„ Проблем е, че не е ясно дефиниран кръгът на лицата, които подлежат на карантиниране. Бюджетните причини би трябвало да бъдат преобладаващи. Важно е да се съобразят и здравната целенасоченост, и финансовата непоклатимост при вземането на дефинитивно решение “, сподели Адемов пред БНР.

По думите му обстановката с ковид основава усещане за несъгласие сред здравната и финансовата целенасоченост. „ Медицинските причини не трябва да бъдат подценявани за сметка на финансовите… В извънреден случай би трябвало да бъдат карантинирани тези, които биха били най-податливи на тази зараза – хора с хронични, с тежки онкологични болести “, сподели той.

Адемов акцентира, че коронавирусът не в групата на изключително рисковите инфекции, за които се изискват крайни и фрапантни ограничения за изолираност.

„ Смъртността от ковид е даже по-ниска от тази при известните вирусни и грипни инфекции. Трябва да запазим самообладание и да не всяваме суматоха и боязън. Различните отзиви образуват подобен страх… Масовата неуравновесеност няма да свърши работа в битката с разпространяването на ковид “, предизвести парламентаристът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР