Сблъсък между санкционирания за корупция по закона Магнитски“ Делян Пеевски

...
Сблъсък между санкционирания за корупция по закона Магнитски“ Делян Пеевски
Коментари Харесай

Крясъци огласиха НС! Руди Гела се наежи, Делян Пеевски му посочи мястото: ,,Изчезвай оттука!“

Сблъсък сред глобения за корупция по закона „ Магнитски “ Делян Пеевски и отцепника от ПП-ДБ Радостин Василев беляза началото на пленарния ден в Народното събрание през днешния ден.
От Движение за права и свободи желаеха предлагането им Пеевски да влезе в Комисията по конституционните въпроси да бъде изтеглено от седма на четвърта в дневния ред. Това бе признато, въпреки че ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и част от Има Такъв Народ бяха „ срещу “.
Последва изявление от трибуната на Радостин Василев, който провокира трус в българската политика, откакто популяризира запис от съвещание на Националния съвет на партия „ Продължаваме промяната “.
„ Виждам, че в Движение за права и свободи има предпочитание господин Пеевски да стартира бързо с конституционната промяна. Явно новият парламент ще доближи нови небеса в своето развиване. Предполагам по-късно Халил Летифов би трябвало да оглави Централната изборна комисия поради сигналите против него в полицията за пазаруване на гласове. Г-н ръководител, къде е точката в дневния ред за имунитета на господин Борисов? Всички знаем, че основният прокурор е подал в Народното събрание искане за събаряне на неговия имунитет. Моля Вие да припознаете тази точка като значима от дневния ред – много по-важна е от Всемирния пощенски съюз, и да я включите в дневния ред, с цел да може Народното събрание да гласоподава в последна сметка имунитета… “, прикани Радостин Василев.
Делян Пеевски обаче му подвикваше нещо от място.
„ Г-н Пеевски, умерено “, отвърна Василев. Последният прикани да се гласоподава незабавно за снемане на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, „ с цел да му се търси отговорност, преди да бъде овладяна прокуратурата “.
След като приключи изявлението си, Радостин Василев слезе от парламентарната естрада, а Делян Пеевски продължи да му подвиква нещо. Тогава отцепникът от ПП-ДБ се насочи към сътрудника си от Движение за права и свободи, който седи на първия ред, и застана предизвикателно против него, като се подпря с две ръце върху парламентарната банка. Двамата размениха реплики, а Пеевски му ревна: „ Изчезвай от тука, ве! “
Радостин Василев бе свикан от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да си седне на мястото, както и от други депутати от Движение за права и свободи – „ да изчезне “. След което Василев въпреки всичко се отдръпна от спора и до по-тежък конфликт не се стигна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР