Сбърка ли водач регистрационния си номер при закупуването на електронен

...
Сбърка ли водач регистрационния си номер при закупуването на електронен
Коментари Харесай

SV вместо СВ или V вместо В – шофьори горят с винетката! Ами сега?

Сбърка ли лидер регистрационния си номер при закупуването на електронен винетен стикер, той няма по какъв начин да получи заплатената сума назад и губи тези пари. Това стана ясно след сигнали на жители за нови проблеми със системата за е-винетка.

За сбъркани по виновност на потребителя знаци от регистрационния номер на транспортното средство суми не се възвръщат от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Отговорността за вярното обявление на регистрационния номер на транспортното средство е на потребителите.

Най-често водачите вкарват неверно регистрационния си номер, като да вземем за пример вкарват SV вместо Сухопътни войски или V вместо В.

Впоследствие се оказва, че нямат годни винетни такси, заплатени действително, а парите са преведени на АПИ. Често се бъркат числа или други букви от номерата.

Според ръководителя на отдел " Информационно обслужване " в Националното ТОЛ ръководство проф. Олег Асенов, законодателят ясно е постановил, че отговорност за въвеждането на неверни данни на машините за самообслужване при таксуване на електронна винетка носи потребителят.

По правилник регистрационните номера в България са с букви, които могат да бъдат открити и на латиница, по тази причина въвеждането, без значение дали е на кирилица или на латиница, би трябвало да подхожда на буквения израз на регистрационния номер. Системата обаче не може да наблюдава валидността на номера.

" Такъв номер теоретично би могъл да съществува. Включително би могъл да съществува номер и от 6 числа. Както и сме виждали по пътищата и други забавни номера, които съществуват. Защо обаче потребителят няма опция да върне сумата пари, в случай че е сбъркал при закупуването на винетка, както би трябвало да се случи с всяка стока и услуга в границите на Европейски Съюз? Защото това, което заплаща потребителят не е стока и не е услуга, а държавна такса ", упорства Асенов пред " Монитор ".

Според него не трябвало в ръководството да има човек с пълномощия да редактира данни, тъй като същият можел на следващия ден да стартира да злоупотребява с пълномощията си.

В Националното ТОЛ ръководство е основана работна група, която проучва всички подадени сигнали. Следва в 3-месечен период групата да заключи успеваемостта на системата. След това ще предложат на законодателя възможни решения. Признават, че в случай че има пропуск, той не е във функционалността на системата, която прецизно следи написаното в закона.

 

trafficnews.bg

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР