СБАЛАГ Майчин дом“ стартира кампания за безплатни прегледи, съобщиха от

...
СБАЛАГ Майчин дом“ стартира кампания за безплатни прегледи, съобщиха от
Коментари Харесай

СБАЛАГ „Майчин дом“ стартира безплатни прегледи. За какво ще бъдат те?

СБАЛАГ „ Майчин дом “ започва акция за безвъзмездни прегледи , оповестиха от лечебното заведение. Тя ще започва от през днешния ден и ще продължи до 7 април. Консултациите ще се правят от изпълнителния шеф на болничното заведение проф. доктор Иван Костов

Прегледите ще бъдат за и нконтиненция и старешки промени, както и недоразвитост в региона на репродуктивните органи

Неволното изпускане на урина се назовава стрес инконтиненция и се предизвиква най-често от нараснало налягане в корема. То може да се прояви при рутинни ежедневни действия, в това число спортуване, повдигане на предмети, даже кихане. Причините за стрес инконтиненцията могат да бъдат разнообразни. Незадържането на урина може да се дължи на инфектиране на пикочните пътища и формирания по лигавицата . При дамите недоволства могат да се появят вследствие на сваляне на пикочния мехур и матката. Това се случва най-често след раждане по натурален път. Друга причина, която би отключила това положение, е менопаузата .

Стрес инконтиненцията е необятно публикуван проблем, който се среща при дами от разнообразни възрасти, само че за който не се приказва заради възприятие за стеснение и позор. По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина, са над 100 милиона . При родилите по натурален път дами 15 на 100 след време имат проблеми със задържане на урината.

Вагиналната недоразвитост, нар. още атрофичен вагинит , е закономерно събитие в процеса на стареене, което се среща при доста дами. В резултат на намаленото равнище на естроген, се понижава кръвоснабдяването на влагалищните стени, те изтъняват и губят своята разтегливост. Лигавицата на влагалището губи своята естествена лубрикация, това води до възприятие на сухота, зачервяване, инфектиране, дискомфорт и чести цистотоподобни феномени.

Поради недоразвитост, нерядко може да се появява кръвенисто зацапване, което да докара до паника у пациента и ненужни кюретажи. До 50% от дамите в менопауза страдат от атрофичен вагинит, само че едвам ¼ от тях търсят лекарска помощ .

Вагиналната недоразвитост се предизвиква от липса на естроген, затова визира главно дами в менопауза, само че също по този начин и по-млади дами с онкогинекологични болести подложили се на лъчетерапия в дребния таз или рак на млечната жлеза, или приемали препарати подтискащи яйчниковата функционалност (като да вземем за пример Zoladex).

Часовете за прегледите са от 12:30 до 13:30 часа, а записвания са всеки работен ден от 13:00 до 15:00 часа на телефон 02/ 9172 233.

Всяка дама, която демонстрира признаците, разказани по-долу, ще може да се прегледа, след авансово записване на час с позвъняване на телефон 02/9172233 в часовете от 14:00 до 15:30 часа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР