Съзвездие от шампиони ще оформи най-силното присъствие в турнирите от

...
Съзвездие от шампиони ще оформи най-силното присъствие в турнирите от
Коментари Харесай

14 мейджър шампиони се събраха за най-силния голф турнир за 2021 година

Съзвездие от първенци ще оформи най-силното наличие в шампионатите от PGA Tour от началото на 2021 година този уикенд, когато най-хубавите голф играчи се реалокират в Сан Диего за Farmers Insurance Open (награден фонд 7,5 милиона долара).

Игрището „ Тори пайнс “ притегли вниманието на 14 играчи с общо 27 мейджър трофеи във визитката си. Тук ще бъдат и осем голфъри с 12 трофеи от предходни издания на Farmers Insurance. Сред звездите са 23-има от топ 50 на международната класация и 16 играчи от топ 30 на годишната ранглиста за FedExCup.

Световният номер 2 Джон Рам пропусна шампионата в Ла Кинта предходната седмица поради лека травма в гърба, само че ще води листата във втората поредна конкуренция на Западния бряг на Съединени американски щати. Той завоюва тук през 2017 година

След три мощни дни и една слаба неделна сесия от Абу Даби ще дойде номер 7 в света Рори Макилрой, който ще изиграе първия си шампионат за PGA Tour за календарната година. Северноирландецът към момента не е печелил на това игрище, като преди година приключи на изравнено трето място. Допълнително затруднение ще бъде и нуждата от акомодация след пътуването от другия завършек на света.

Дебют за годината ще направи и трикратният притежател на мейджър трофеи Джордан Спийт, към чиято форма витаят редица незнайни. От известно време търси своя суинг, в това число и посредством промяна на треньори в опит да се върне в елита. Той изпадна до дъното на първата стотица в международната класация и не е печелил купа от 2017 година Най-доброто му показване във Farmers Isurance Open е влизане в топ 20 през 2014 година

Сред останалите огромни имена са живеещият в Сан Диего и петкратен мейджър първенец Фил Микелсън, четирикратният притежател на мейджър трофеи Брукс Кьопка, двукратният победител в Masters (2012 и 2014) Бъба Уотсън, спечелилият от Masters 2018 Патрик Рийд, двукратният победител на „ Тори пайнс “ Джейсън Дей, Гари Уудленд, международният номер 6 Кзандер Шофеле, миналогодишният първенец Марк Лийшман и доста други.

Единственото по-значимо изчезнало име измежду предстоящите участници е на седемкратния победител Тайгър Уудс, който преди дни разгласи, че ще се подложи още веднъж на интервенция и ще отсъства най-малко два месеца.

Първите два кръга на шампионата ще се играят на по-лесното северно игрище с дължина 7258 ярда, а финалните два– на надалеч по-трудното южно с дължина 7765 ярда. Освен, че ще бъде хазаин и на US Open през юни, южното игрище исторически е едно от най-трудните в календара на тура.

Програма на Eurosport 2:

31 януари от 22:00 до 01:30 ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР