Създаването на държавния сайт за проследяване и сравнение на цените

...
Създаването на държавния сайт за проследяване и сравнение на цените
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Държавният сайт няма да смъкне цените

Създаването на държавния уебсайт за следене и съпоставяне на цените на храните няма да смъкне цените, тъй като няма да се пребори с картелите на комерсиалните вериги. Това разясниха във Велико Търново от Конфедерацията на труда " Подкрепа ". От синдиката се оповестиха за диференциран метод при нарастването на заплатите в бюджетната сфера.

Потребителите сами си вършат наблюдението, само че е добре е, че има система да следене цените на храните, само че това не е задоволително, разяснява икономическият анализатор на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова:

" И това явно няма по какъв начин да пребори картелите ".

Системата е неработеща, поради огромния пазарен дял на комерсиалните вериги, уточни президентът на синдиката Димитър Манолов:

" Защото може да си имаме какъвто си желая уебсайт, само че тези вериги ще си вършат това, което си желаят, каквото ида бъде оповестено на този уебсайт и каквото ида написа там ".

Не може да се приложи общо 10 % нарастване на заплатите в бюджетната сфера, тъй като има бюджетни системи, които са по-засегнати от други, разяснява още Димитър Манолов и даде за образец общинските администрации и Комисията за отбрана на потребителите. Според него би трябвало са се приложи диференциран метод и по това работи синдикатът с Министерството на финансите.

Ваня Григорова заяви, че към този момент са събрани нужните подписи в Комисията за отбрана на потребителите за започване на безсрочни протестни дейности. Там чиновниците упорстват за най-малко 50 % нарастване на заплатите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР