Създаването на блокчейн подразделение бележи промяна в отношението на Google

...
Създаването на блокчейн подразделение бележи промяна в отношението на Google
Коментари Харесай


Създаването на блокчейн подразделение бел


Създаването на блокчейн поделение бележи смяна в отношението на Гугъл към крипто-технологиите, разясняват анализатори решението на интернет компанията
 (снимка: Google)

Интернет колосът Гугъл образува свое блокчейн поделение. Новината идва малко откакто комерсиалният шеф на компанията сподели пред Блумбърг, че „ к рипто е нещо, на което ние обръщаме доста внимание ” .

Шивакумар Венкатараман, дълготраен чиновник в Гугъл от рекламния отдел, ще ръководи блокчейн подразделението. То ще е под шапката на Гугъл Labs – „ лаборатория ” за „ дълготрайни планове с висок капацитет ”, заяви.

В лабораторията са замислени и „ излюпени ” някои от най-дръзките артикули и услуги на компанията като тези за виртуална и разширена действителност (VR и AR), 3D видео кабината „ Project Starline ” и AR очилата на Гугъл.
още по темата
Точно както „ логаритми ”, „ AI ” и „ 5G ” са доста настоящи думи, „ блокчейн ” постоянно се употребява в публичното пространство и притегля както интерес и любознание, по този начин и съществени финансови инвестиции, вложители и консуматори.

Децентрализираният темперамент на технологията я прави привлекателна за мнозина. Но като всяка нова и бързо разрастваща се технология тя бързо притегля интереса и на недобронамерени играчи.

Засега не се знае доста за новата група на Гугъл, като се изключи че е фокусирана върху „ блокчейн и други технологии за разпределени калкулации и за предпазване на данни от последващо потомство ”.

Анализаторите обаче са впечатлени, тъй като решението на компанията бележи противоположен завой в нейното отношение към криптовалутите. До наскоро Гугъл забраняваше на фирмите за криптовалути да се популяризират в нейната мрежа и не приемаше концепцията потребителите да заплащат с крипто-пари за нейните артикули и услуги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР