Създава се съвет за сътрудничество с академичните и научните среди

...
Създава се съвет за сътрудничество с академичните и научните среди
Коментари Харесай

Създава се академичен съвет по пътна безопасност


Създава се съвет за съдействие с университетските и научните среди в региона на сигурността на придвижването по пътищата. Той ще действа към Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, а присъединяване ще вземат представители на упълномощените университети имащи отношение към тематиката, както и на Българска академия на науките. Това стана ясно по време на конференция “Стратегии и политики за развиването на висшето обучение в България”, в която присъединяване взе ръководителят на държавната организация Малина Крумова. Събитието се провежда от Съвета на ректорите на Висшите учебни заведения на Република България, а в него присъединяване взе и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„ Надявам се това да се трансформира в работещ механизъм за партньорство и обмяна на опит при образуване на обществените политики по тематиката “, акцентира Малина Крумова. Тя добави, че за ръководената от нея организация е доста значимо дейно да се употребяват достиженията на науката в региона на пътната сигурност. По думите ѝ главен акцент ще се сложи и на подготовката на фрагменти, посредством взаимно образуване на стажантски и квалификационни стратегии. „ С общата ни интензивност това може да се трансформира в работещ механизъм за партньорство, който да използваме и при подготовка на планове и изследване на интернационалния опит “, сподели още Малина Крумова.

По време на форума тя показа функционалностите и целите, по които се работи в ДАБДП. „ Една от главните ни цели е да променим метода на работа, когато приказваме за пътна сигурност и да изместим фокуса към предварителната защита, а не на последващата реакция. Инициатива, за която опита на висшите учебни заведения в България ще е доста скъп “, акцентира Малина Крумова.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР