Създава се Съвет по месо и мляко към Министерството на

...
Създава се Съвет по месо и мляко към Министерството на
Коментари Харесай

Земеделското министерство създава Съвет по месо и мляко

Създава се Съвет по месо и мляко към Министерството на земеделието, храните и горите. Целта е да се създават политики за развиването на сектора, които да покачат имиджа на продуктите в страната и да се подтиква износа им, оповестиха от ведомството.

„ Председател на съвета ще бъде заместник-министър доцент Крум Неделков. Предстои да бъдат изпратени публични писма до заинтригуваните браншови асоциации, които да излъчат свои представители за присъединяване в новосформирания съвет. Той ще бъде формиран от преработватели и специалисти от научната общественост “, сподели министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков по време на среща с сектора. По думите му българското произвеждане би трябвало да се поддържа и подтиква. Той е безапелационен, че значим инструмент е използването на контрола върху храните, тъй че да се отбрани здравето на потребителите. „ Обществото може да има доверие за качеството, в случай че при открити нередности се подхващат строги наказания “, добави земеделският министър.

„ Политиката при храните е работа на страната, а освен на производителите. Искаме надзор за това, което написа на етикета, да съответствува със наличието на продукта “, сподели ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров.

Обсъдиха се и проблеми, свързани с износа и тематиката за предпазените географски инструкции на продуктите, които се създават в страната. Те са на мнение, че при производството им би трябвало да се регламентира потреблението на българска суровина и приготвянето им по родни обичайни предписания.

„ Надяваме се на по-справедливо и отмерено систематизиране сред производители и търговци по учебните схеми „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “, акцентира Владислав Михайлов, ръководител на управителния съвет на Националната асоциация на млекопреработвателите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР