Създава се работна група в спешен порядък за ситуацията със

...
Създава се работна група в спешен порядък за ситуацията със
Коментари Харесай

Създават работна група за случая с Топлофикация-София

Създава се работна група в незабавен порядък за обстановката със отговорностите на " Топлофикация - София ". Това съобщи на брифинг пред медиите зам-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов.

В брифинга участваха изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов и Валентин Николов, ръководител на УС на БЕХ.

Дамянов замества министър Живков, който сега не е в България.

Работната група ще даде оценка на вероятните разновидности за дълготрайно решение на казуса и възможното придобиване на благосъстоятелност в Топлофикация като вероятен вид, сподели ръководителят на БЕХ.

Валентин Николов добави още, че до края на годината ще има доста струпване на дълг от " Топлофикация-София " към " Булгаргаз ".

Зам.-министър Дамянов съобщи, че казусът с " Топлофикация " е с години и има граници, които не би трябвало да бъдат прекрачвани.

Николай Павлов изрече отвращение от грубия език на днешния брифинг на СОС. Заяви, че обвиняванията на брифинга са несправедливи и обидни, а изнесената информация не дава отговор на истината. Отрече договорът с " Топлофикация " да е средновековен, каквито обвинявания бяха отправени през днешния ден. Каза още, че " Булгаргаз " не нагнетява напрежение, а се пробва да откри решение, с цел да не се стопират доставките на всички клиенти.

Апелира за трайно и стабилно решение, както към " Булгаргаз ", по този начин и към " Топлофикация ".

Днес изтича последният период, в който " Топлофикация-София " би трябвало да издължи просрочените 131 млн.лв. на " Булгаргаз ". От държавното сдружение обявиха, че в случай че дългът не бъде погасен, има заплаха за гарантиране на газовите доставки за цялата страна.



От Българския енергиен холдинг обявиха за " По света и у нас ", че са подготвени за следващ път да изкупят дълга на столичната Топлофикация. Благодарение на готовността им ще се размине на този стадий заплахата столичани да останат без парно.

Валентин Николов, ръководител на УС на БЕХ изрази опасения, че в случай че не бъде позволен генерално казусът с хроничното задължаване на столичната Топлофикация, единствено след няколко месеца ще се озовем в същата обстановка. Той адресира казуса към Столичния общински съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР