Създателят на сайта Silk Road Рос Улбрихт загуби и обжалването

...
Създателят на сайта Silk Road Рос Улбрихт загуби и обжалването
Коментари Харесай

Доживотен затвор за шефа на най-големия в света онлайн магазин за нелегални стоки

Създателят на уеб страницата Silk Road Рос Улбрихт загуби и обжалването на делото си и беше наказан на пожизнен затвор, оповестява Engadget.. Silk Road беше най-големият онлайн магазин за всевъзможни незаконни артикули, в това число опиати и оръжия, като се подвизаваше в така наречен " мрачен интернет " - част от световната мрежа, която не е налична посредством елементарните браузъри.

Сайтът беше свален преди повече от 3 години след акция на ФБР. Разследването беше разкрило и кой стои зад онлайн магазина - Рос Улбрихт с псевдонима Dread Pirate Roberts. ФБР разпознава и част от екипа на Silk Road, които реализираха съглашения с обвиняването за по-малки присъди.

Самият Улбрихт реши да се бори до дъно поради проблеми в самото следствие. Един от сътрудниците се опитал да открадне 20 000 биткойна иззети като част от следствието. Тогава 20 000 виртуални монети Bitcoin костваха към 350 000 $, само че след огромния растеж на криптовалутата цената им през днешния ден е 46 млн. $. Агентът обаче беше хванат. Друг сътрудник пък се опитвал да продава информация на Улбрихт за самото дело, написа vesti.bg.

Тези проблеми бяха един от причините на Улбрихт в неговото обжалване. Той акцентира още, че IP адресите, които са събрани по време на следствието, са взети без съответната правосъдна заповед. Съдът обаче не ги счита за задоволителни и удостоверява присъдата по седем обвинявания, в това число дистрибуция на опиати по интернет, пране на пари и други Според юристите на Улбрихт присъдата е несъразмерно тежка и клиентът им се употребява като средство за изпращане на обръщение към останалите. Съдът обаче дефинира Улбрихт като наркобарон, който като други сходни е бил подготвен да заплаща огромни суми за убийството на хора, които заплашват структурите му.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР