Създателят на един от най-влиятелните клубове в света на гейминга

...
Създателят на един от най-влиятелните клубове в света на гейминга
Коментари Харесай

Карлос Родригес се раздели окончателно с G2 Esports

Създателят на един от най-влиятелните клубове в света на гейминга G2 Esports разгласи своята разлъка с отбора. Карлос " ocelote " Родригес показа, че към този момент няма да заема ролята на изпълнителен шеф в организацията поради мощната отрицателна вълна, която се изсипа по негов адрес, откакто той качи свое видео от празненство по случай класирането на G2 за най-големия шампионат по League of Legends - Worlds, на което личеше и фигурата на Андрю Тейт. 

Бившият английски кикбоксьор нашумя в мрежата заради скандалните и крайни отзиви, които показваше по настоящите обществени въпроси, а скоро по-късно бе открито и предишното му на трафикант на хора. Често той е упрекван в хомофобски, трансфобски и мизогинистки прояви и, както се подразбира, на няколко пъти е имал по-сериозни проблеми със закона.

Виждайки лидера на обичания си тим в компанията на скандалната фигура, почитателите на " самураите " останаха доста разочаровани, като огромна част от тях започнаха да показват недоволството си и обществено. 

Изглежда някогашният играч по LoL с екипа на SK Gaming и след това на личния си Gamers2 бе изгубил изхода, а вместо да пристъпи към извиненията на момента, в началото той излезе с позиция, която изглеждаше до дъно заядлива. Карлос реши, че ще пази свободата и правото си да чества, в компанията на който си изиска, което пък докара и до насилственото му излизане в 8 седмичен неплатен отпуск.

Въпреки че скоро по-късно извинението от боса на " самураите " бе квалифицирано и оповестено, въпреки всичко неговата личност продължаваше да не е приятна на ентусиастите в обществените мрежи на G2. Испанецът не спираше да получава хейт мнения и закани, а с това страдаше доста и реномето на хегемона под негова администрация. 

Седмица след случая Родригес разгласява видео в Туитър, където той един път вечно благодари на почитателите, извини се за следващ път и в последна сметка показа за своята оставка от поста на изпълнителен шеф на организацията.

" Беше в действителност тежка седмица, преживавявайки събитията от предишния уикенд. Днес получихме, а по-късно и приехме оставката на Карлос. 

Ние сме всемирски Esports клуб с доста разнообразна почитател база и нямаме право на подобен вид неточности. Извиняваме се на нашите почитатели, чиновници, играчи и сътрудници по света.

В този подтекст, желаем да изясним, че не поддържаме никаква форма на мизогиния. Искаме да знаете, че за нас приоритет е приемствеността и основаването на едно голямо гейминг общество.

Ние ще продължим да градим наследството и историята на G2, а единствено вашата поддръжка ни държи мощни в момета ", написаха от клуба, сбогувайки се със своя дълготраен началник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР