Създателката на сайта Майко мила! Елисавета Белобрадова, която е по-известна

...
Създателката на сайта Майко мила! Елисавета Белобрадова, която е по-известна
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова заменя Христо Иванов в столичния 25 МИР

Създателката на уеб страницата " Майко блага! " Елисавета Белобрадова, която е по-известна във Facebook като Letiashtata Kozzila Erato, ще бъде лидер на листата на " Демократична България " (ДБ) в 25 МИР София, където е така наречен лидерска борба. На последните избори там лидер беше съпредседателят на обединяването Христо Иванов.

Демократична България разгласи водачите на листите си в цялата страна за идните парламентарни избори на 14 ноември. Сред водачите липсва пулмологът Александър Симидчиев, който на изборите през юли беше първи в листата в София-област, където в този момент води софтуерният инженер Божидар Божанов. Симидчиев ще е трети в листата в 25 МИР.

Христо Иванов резервира първото си място в Пловдив, а втората листа, която оглавява, е във Велико Търново. По-рано във вторник той изясни, че в последния миг е решил да е отпред на великотърновската листа, за.

Другият съпредседател на Демократична България Атанас Атанасов води единствено една листа и тя, както и на предходните избори, е в 23 МИР София. Съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев е първи в 24 МИР София, а другият водач на партията Борислав Сандов е втори в листата в 25-и МИР, само че ще води и в Монтана, а не в Смолян, както преди. В Смолян този път води проверяващият публицист Зарко Маринов.

Ето лист с водачите на листите на " Демократична България ":

Атанас Атанасов 23 МИР София

Председател на " Демократи за мощна България " и съпредседател на " Демократична България ". Юрист, приключил " право " в СУ " Климент Охридски ". Работил като арбитър и юрист, някогашен шеф на контраразузнаването. Избиран два пъти за депутат в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно заседание. Зам.-председател на 45-ото r 46-ото Народно събрание.

Христо Иванов, 4 МИР Велико Търново и 16 МИР Пловдив

Председател на " Да, България! " и съпредседател на " Демократична България ". Юрист. Зам.-министър-председател и министър на правораздаването в служебното държавно управление от август до ноември 2014 година Министър на правораздаването в интервала ноември 2014 година – декември 2015 година, когато подава оставка, откакто препоръчаната от него радикална правосъдна промяна не е призната от Народното събрание. Председател на парламентарната група на " Демократична България " в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Владислав Панев, 24 МИР София

Съпредседател на " Зелено Движение " Собственик на финансова компания и лицензиран капиталов съветник. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание, зам.-председател на ПГ на Демократична България.

Иван Димитров, 1 МИР Благоевград

Адвокат и общински консултант от " Демократична България ". Иван е от Разлог, на 47 година, женен, с две дъщери. Председател е на ДСБ-Разлог. Завършил е разложката гимназия " Братя Петър и Иван Каназиреви ". Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като юрист. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград. Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно заседание, където бе излъчен от 1 МИР.

Ивайло Мирчев, 2 МИР Бургас

Икономист и маркетинг шеф в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на " Да, България! " и е част от ядрото на IT политиката на придвижването. През 2015 година се включва в инициативния комитет " Гласувай без граници ", който организира самостоятелна акция в поддръжка на опцията за електронно гласоподаване, а извършеният референдум приключва с триумф (1 883 411 гласоподават с " да " ). Противопоставя се на решението на Народното събрание (2015 г.) за понижаване на изборните секции в чужбина с акцията #ИскамДаГласувам, извънредно известна в България и измежду сънародниците ни отвън страната. Ивайло Мирчев е един от основателите на платформата за почтени избори " Ти броиш ", депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Стоян Михалев, 3 МИР Варна

Известен композитор, продуцент и реализатор, написал едни от най-популярните български песни като " Вярвам в теб ", " Откакто ти " и " Цвят виолетов ". От 2012 година е определен за член на УС на сдружението за групово ръководство на авторски права " Музикаутор " и до през днешния ден е негов зам. ръководител. Един от учредителите на " Демократи за мощна България " и основател на химна на партията. Дълги години е член на софийското управление на ДСБ, а от 2018 година е определен за член на националното управление на партията. Основен основател и уредник на митингите срещу построяването на АЕЦ " Белене " 2011 година, както и деен участник, и обществен бранител на гражданската самодейност за демонтирането на паметника на руската войска.

Любен Иванов, 5 МИР Видин

Роден на 03.01.1979 година във Видин. Завършил СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност " Право ". От 2003 година е юрист към Адвокатска гилдия – Видин. От 2015 година е общински консултант в Общински съвет – Видин.

Владислава Лакова, 6 МИР Враца

Областен ръководител на ДСБ-Враца. Има магистърска степен " Счетоводство и надзор ", специализация " Здравен мениджмънт ". Заместник ръководител на Общински съвет – Враца от " Демократична България ". 3 мандата заместник-председател на Общински съвет – Враца. Директор организация Враца на " Застрахователно сдружение Евроинс " АД. Семейна.

Ивелин Стоянов, 7 МИР Габрово

Работи в Техническия университет в Габрово. Има дълготраен опит в научно-изследователската активност по планове. Учредител е на " Демократи за мощна България " и ръководител на общинската конструкция на ДСБ, Габрово. Общински консултант от " Демократична България ". Има опит в локалното самоуправление – четири мандата.

Албена Симеонова, 8 МИР Добрич

Албена е био аграрни производител, ръководител на Българската асоциация " Биопродукти ", която сплотява всички биопроизводители в страната. Председател е и на една от най-старите Неправителствени организации в България – Фондация за околна среда и земеделие, с която интензивно работи по редица планове, свързани с проблемите на земеделието и околната среда, антиядрената политика, запазване на биоразнообразието в Дунав и така нататък Албена Симеонова е приключила е СУ " Св. Климент Охридски ", Биологически факултет, компетентност биология и химия. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

Вилдан Байрямова, 9 МИР Кърджали

Кандидат от гражданската квота на " Демократична България ". Тя е публицист в Кърджали. Завършила е Литературния институт " Максим Горки " в Москва. Работила е като районен сътрудник на редица централни всекидневници, в осведомителна организация БГНЕС, в електронната медия " Офнюз ", понастоящем – в уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ", работи и за " Дойче веле ". Преминала е образования в пилотния курс на Училището за политика, в Университета по публицистика в Колумбия, Мисури, Съединени американски щати по стратегия на Държавния департамент, в Колежа на Европа в Брюж, Белгия и други Носител е на първата за България премия за публицистика на ВКБООН. Майка на една щерка.

Николай Табаков, 10 МИР Кюстендил

Артист на свободна процедура, музикант и художник. Живее в гр. Дупница, има изложба в София. Правил е изложения в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово образование. Общественик и деен участник в политическия живот на Дупница. Организатор е на локални митинги за Пирин и за оставка на държавното управление и основния прокурор. Инициатор на концепцията за монумент на Невена Коканова в град Дупница. Участник е като страна по делото за изгаряне на боклуци против Топлоелектрическа централа Бобов дол.

Свилен Андреев, 11 МИР Ловеч

Политолог, магистър по " Дипломация и национална сигурност " от ВТУ " Св.Св.Кирил и Методий ". Работи в " Сдружение Знание-Ловеч " – една от водещите неправителствени организации в Централна Северна България. Фокусът на професионалната му активност е обвързван с управление на планове в областта на образованието и развиването на гражданското общество. Има 10 годишен опит като преподавател и обучител по тематики касаещи повишение на гражданската интензивност, главно измежду младежи. Автор на политологични разбори в електронните медии. Депутат в 46-ото Народно заседание.

Борислав Сандов, 12 МИР Монтана

Сандов е изявен природозащитник, работи като специалист по стабилно развиване и запазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дълготраен опит като уредник и представител на акции по запазване на околната среда и преход към зелена стопанска система. Той е съпредседател на " Зелено придвижване " и член на председателския съвет на " Демократична България ". Завършил е Софийския университет " Св. Климент Охридски ", компетентност География, и е специализирал в направление Изменение на климата и ръководство на води. Участва интензивно във всички известни природозащитни акции от последните 15 години. Координатор е за България на Европейската гражданска самодейност за отбрана на пчелите. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Антоанета Цонева, 13 МИР Пазарджик

Експерт по избирателен развой. Учредител е на " Да, България! " и член на Изпълнителния съвет на партията. Част е от Управленската опция на " Демостократична България " с сектор " Политики за българските жители зад граница ". Антоанета Цонева е първият омбудсман на Столична община (2001-2004). Съосновател е на " Институт за развиване на обществената среда " – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдаване на избори. Нейна идея е всички български жители да могат да упражняват правата си на гласоподаватели, без значение в коя точка на света се намират. Тя е съвносител на редица промени в Изборния кодекс в 45-ото Народно събрание, в това число въвеждане на електронни услуги в изборния развой, които са към този момент част от практиката. Депутат и в 46-ото Народно събрание, ръководител на комисията по въпросите на българите зад граница.

Зорница Стратиева, 14 МИР Перник

Зорница Стратиева е специалист в Асоциацията на парковете в България, където работи от 2012 година Отговаря за следенето на законовите процедури по екологични оценки, достъп до социална информация и публични съвещания, свързани с използването на европейското и национално екологичното законодателство. Тя е член на Асоциация на парковете в България и на Коалиция " За да остане природа в България ".

Найден Зеленогорски, 15 МИР Плевен

Кмет на Плевен от 1999 до 2011 година Народен представител в 38-то и 43-то Народно заседание. Висше обучение по стопанска система от УНСС, компетентност " Икономика и ръководство на промишлеността ". Осъществяване на финансова децентрализация, гарантираща нужните доходи за реализиране на мощна локална власт на общините и районите, въз основа на утвърдената Европейска харта за локално самоуправление. Смела районна политика за бързо превъзмогване на големите междурегионални разлики в качеството на живот.

Велизар Шаламанов, 17 МИР Пловдив-област

Доц. доктор Велизар Шаламанов е специалист по ИКТ и сигурност, член е на Националния съвет на " Да България ", депутат от " Демократична България " в 45-ото Народно събрание. Председател е на Надзорния ръб на Агенцията по връзки и информация на НАТО, доцент в Института за осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките, където е и зам.-директор по е-Инфраструктура и сигурност. Зам.-министър на защитата в интервала 1998-2001 година От 2009 г.до 2012 година е шеф по съдействие с нациите в Агенцията на НАТО по съвещания, командване и ръководство, а от 2013 година до 2017 година е шеф по съдействие с потребителите в Агенцията за връзки и информация на НАТО (NCIA).Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Мирослав Грънчаров, 18 МИР Разград

Заместник-кмет на Разград от изборите през 2019 година, когато беше претендент за кмет на " Демократична България ". Кандидат е за депутат от гражданската квота на обединяването. Преди да стартира да се занимава с политика е работил и е управлявал частни компании в областта на строителството, търговията с петролни артикули, обезпечаване, консултантски услуги и превоз. Завършил е стопанско ръководство във Великотърновския университет.

Стефан Тафров, 19 МИР Русе

Български посланик, политик, публицист и преводач, един от създателите на Съюз на демократичните сили и на в. " Демокрация ". Тафров е първият завеждащ отдел " Международен " на Съюз на демократичните сили и първият външнополитически консултант на президента Желю Желев. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в Организация на обединените нации – Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете " сини " държавни управления. Член на Изпълнителния съвет на " Да, България! ", той дава отговор за външната политика и европейските въпроси в Управленската опция на " Демократична България ". Говори британски, френски, италиански, испански, полски и съветски. Депутат в 46-ото Народно събрание.

Златко Куртев, 20 МИР Силистра

Адвокат с експертиза в региона на гражданското, административно и наказателно право. Член е на Националния съвет на " Да, България! ". Като общински консултант от " Демократична България " в Силистра той е вносител на голям брой оферти и се откроява като пореден критик на локалната власт. Участва и в редица цивилен начинания за транспарантно ръководство на Община Силистра.

Димитър Сяров, 21 МИР Сливен

Роден в Сливен. Основно и приблизително обучение e приключил в СОУ " Д-р Иван Селимински ". Юрист, юрист. Живее и работи в родния си град. С дълготраен опит в научно-изследователската активност по планове. Учредител на " Демократи за мощна България " и зам.председател на ДСБ. Областен шеф на Сливен от 2014 година, като през 2015 година напуща поста си, солидарно с Христо Иванов и Радан Кънев. Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Женен, с едно дете.

Зарко Маринов, 22 МИР Смолян

Роден на 26 май 1964 година в село Баните, Смолянска област. Разследващ публицист по тематики, свързани с корупция и публични поръчки. Завършил е " Българска лингвистика " във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ", магистър-инженер по хардуерни и софтуерни системи от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Издател и основен редактор на вестник " Отзвук " - Смолян. Автор в самостоятелната платформа за проверяваща публицистика " За истината " и Черната книга на държавното разхищаване в България. Координатор на Програма " Достъп до информация ", член на Националното управление на ДСБ. Женен, с три деца.

Елисавета Белобрадова, 25 МИР София

Съосновател на родителската цифрова платформа " Майко Мила ", обществен бизнесмен и ръководител на фондация " Майко Мила ", която стои зад идеята " Оле Мале " в поддръжка на родители на деца с увреждания. Майка на три деца. Завършила право в СУ " Св. Климент Охридски ". Носител на редица оценки, измежду които първа премия в най-големия конкурс за обществени бизнесмени " Промяната " на Reach for Change Foundation за 2018 г.; Жена на годината в категория " Интернет " за 2018 година, част от лидерската стратегия на Marshal Memorial Fellowship за 2020 година Фондация " Майко Мила " е и съвносител на първа премия в категория " Маркетинг с идея " на Българския конгрес на бизнес водачите за 2020 година Белобрадова е бизнесмен с опит в региона на търговията и хотелиерския бизнес. Депутат в 46-ото Народно събрание.

Божидар Божанов, 26 МИР София Област

Софтуерен инженер с над 10 години опит в интернационалните компании. Работил е по разнородни планове в сферите на телекомуникациите, навигационните системи и електронното ръководство. Лектор е на голям брой конференции и е измежду известните блогъри в техническата сфера. Като участник във фондация Общество.бг, дружно с други специалисти от ИТ бранша, създава планове, които да улеснят връзката сред страната и жителите. Вследствие на това става консултант за електронно ръководство на вицепремиера Румяна Бъчварова, където взе участие в правенето и прокарването на нормативни и стратегически промени, които да обезпечат сполучливото въвеждане на електронното ръководство, в това число електронната персонална карта, отворения код на системите и отварянето на данните на администрациите.

Доц. доктор Атанас Славов, 27 МИР Стара Загора

Юрист-конституционалист, учител по публичноправни науки в СУ " Св. Климент Охридски ". Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на " Да, България! ", както и на Настоятелството на Института за директна народна власт и на Българската асоциация по политически науки и на други цивилен и професионални организации. Съучредител на гражданската самодейност " Правосъдие за всеки ". Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, където бе член на Комисията по правни въпроси.

Илина Мутафчиева, 28 МИР Търговище

Докторант по стопанска система и се е посветила на по-активно присъединяване на младежите, включването на уязвими групи и развиването на гражданското общество. Има дълготраен опит в сферите на образованието, устойчивото развиване, правата на индивида и демократичното присъединяване на жителите. Участва в листата като представител на гражданската квота. Завършила е " Международни стопански връзки " в УНСС, владее френски и британски език. Илина работи в Дружество за Организация на обединените нации в България по редица акции и начинания на локално, национално и интернационално равнище. Била е два мандата ръководител на Националния юношески конгрес – платформа, сплотяваща младежките организации в България, специалист в редица цивилен организации.

Катя Панева, 29 МИР Хасково

Депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание, определена от Хасково. Тя е магистър по европейска стопанска система и ръководство на администрацията. От 20 години работи в областта на фармацевтиката. Има дълготраен опит в локалната власт и създаването на политики, свързани с локалните общности. Председател и основател е на фонд " Ин витро " в Димитровград. Участва интензивно в акциите " Гласувай без граници " и " Искам да гласоподавам ", подкрепящи въвеждането на електронно гласоподаване и улеснението на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически развой в България.

Полина Велчева, 30 МИР Шумен

Адв. Полина Велчева е претендент за депутат от гражданската квота в листата на " Демократична България ". Известна е като " Адвокатът на протестиращите ". Тя е юрист по делото за полицейско принуждение и на 22-годишния Евгени Марчев, студент по право в Хага, който беше измъчван от униформени чиновници на 10 юли 2020 година Има лично адвокатско сдружение " Велчева и сътрудници " в София. Занимава се с наказателно и административно право. Родена в Нови пазар, омъжена с две деца – момиче на 11 година и момче на 5 година

Веселин Калановски, 31 МИР Ямбол

Актьор, член на Изпълнителния съвет на " Да, България! " и общински консултант от " Демократична България " в Столичния общински съвет. Участва в десетки театрални, кино и телевизионни планове. Член на УС и зам.-председател на АртистАутор (сдружение за протекция на авторски и сродни права на актьорите). Съосновател и Председател на УС (до 2001 г.) на Свободен спектакъл. Преподавател по актьорско майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за дотации на театрални планове към Министерството на културата. Активен участник в гражданските митинги през последните 31 години. Работи интензивно за опазването на културното завещание. Семеен, с четири деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР