Създателите на популярната технология за създаване на интерактивно съдържание Unity

...
Създателите на популярната технология за създаване на интерактивно съдържание Unity
Коментари Харесай

Unity ще създава съдържание за американските военни

Създателите на известната технология за основаване на интерактивно наличие Unity оповестиха, че са сключили извънредно преференциален контракт с организация, предлагаща решения и услуги в региона на военното дело на американското държавно управление, предава Game Developer. Става въпрос за CACI (Consolidated Analysis Center, Incorporated), частна компания, която години наред работи с Белия дом.

Само за тази година, CACI са сключили няколко многомилионни контракти, с цел да оказват помощ на американската войска в области, като въздушното разузнаване, следенето и проучвателни действия, написа медията. Новината идва едвам година откакто чиновници на Unity разкритикуваха своя шеф за това, че работи за военните в страната. През предходната година Waypoint разкриха, че е имало случаи, в които Unity са възлагали работа на своите програмисти без да ги уведомят, че работят по план за военните. От Unity не дават отговор на най-горещите въпроси на, наблягайки, че не работят по технологии и решения, които имат за цел директното лишаване на човешки животи, нанасянето на щета на планетата или ограничението на човешките права.

В последния финансов отчет за тримесечието на Unity договорката с CACI International се разказва, като „вълнуваща перспектива“. Става въпрос за тригодишен многомилионен контракт за създаването на интелигентни интерфейси за взаимоотношение на човек с машина, предлагани от CACI.

Новината за договорката на Unity с CACI идва дни след сключването на съглашение за обединение сред Unity и AppLoving на стойност $20 милиарда Това значи, че преди оповестената и мощно подложена на критика няма да се реализира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР