Създателет на отровата Новичок Вил Мирзаянов, който от 23 години

...
Създателет на отровата Новичок Вил Мирзаянов, който от 23 години
Коментари Харесай

Създателят на "Новичок" обясни какво може да е здравословното състояние на Скрипал и дъщеря му, ако още са живи

Създателет на отровата " Новичок " Вил Мирзаянов, който от 23 години живее в Съединени американски щати, описа в изявление за съветската секция на Би Би Си за антидота на на токсичното вещество и възможностите за оцеляване на някогашния чиновник на ГРУ и британски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Според Мирзаянов отравянето може да бъде несъмнено от стесняване на зениците и утежняване на зрението. След това, в случай че дозата е по-голяма, стартират спазми и дишането стопира. Първата помощ са атропин и атеин (това са антихолинергични сътрудници, употребявани като противоотрови на фосфороорганични токсини).

" Има създадени и други, по-мощни противоотрови. Те оказват помощ да бъде спряно действието на тази отрова. Но! Те не могат да излекуват човек ", означи Миржаянов.

Химикът изяснява, че Сергей Скрипал и щерка му могат да бъдат избавени само от летален излаз. " Англичаните най-вероятно са въвели, въпреки и със забавяне, атропин или атеин във вените им и са помогнали. Но те към този момент имат необратими повреди, повреди в целия организъм ", споделя Мирзаянов и добавя, че би желал да се извини на Сергей Скрипал, че е " взел участие в създаването на това оръжие ".

Превод и редакция:БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР