Създаденото преди 20 години Висше училище по мениджмънт/ВУМ/ във Варна

...
Създаденото преди 20 години Висше училище по мениджмънт/ВУМ/ във Варна
Коментари Харесай

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии

Създаденото преди 20 години Висше учебно заведение по мениджмънт/ВУМ/ във Варна ще притегли наши и международни учени в помощ на туризма и креативните промишлености. ВУЗ-ът завоюва преди дни мега план за близо 7 млн. евро по стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ” на МОН и по него ще сътвори единствения в Източна България Център за изобретателни и рекреативни промишлености, заяви за „ Труд ” ректорът проф. Тодор Радев.

Още седем научни институции са сътрудници по плана – Техническият университет във Варна, Институтът по океанология, Русенския университет, Национална художествена академия и Институтът за етнология и фолклористика, Институтът по биоразнобразие и за проучване на обществата и знанието в София. Във фокуса на научните проучвания е различният туризъм /селски, еко-, културен и фестивален, както и рисков, за сезонът да продължи и да се развива в крилата. Така да вземем за пример Институтът по океанология ще взе участие с изследванията за безвредния подводен туризъм и за положението на околната среда.

Компютърни и мобилни приложения и игри с учебен или развлекателен темперамент и маркетинг с пазарна устременост ще развиват Русенският университет и Техническият университет във Варна. Ще се основават модели с акцент върху ресторантьорство и хотелиерство, както и в гастрономията. Така да вземем за пример ще се организират демонстрации и разбори на храни, тестване, подмяна на избрани съставки с други.
ВУМ образова студенти от 50 страни и е в партньорство с над 200 университета в Европа и света.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР