--> Създадено за Фондация Хелп Карма Вдъхновени истории Благотворителността в

...
--> Създадено за Фондация Хелп Карма Вдъхновени истории Благотворителността в
Коментари Харесай

Благотворителността в България отива на следващо ниво

 --> Създадено за Фондация " Хелп Карма " Вдъхновени истории Благотворителността в България отива на последващо равнище Вижте по какъв начин се трансформира метода на даряване 29 май 2020, 12:08  Благотворителността в България отива на последващо равнище Източник: Help Karma
ова услуга на благотворителната платформа HelpKarma основава условия за същинска цифрова гражданска война в корпоративното дарителство у нас. Екипът на фондацията разгласи следващата си иновация, която ще разреши на компаниите в страната да поддържат намерено множеството акции за набиране на средства за разнообразни дела и да получат данъчни облекчения против направените от тях дарения.

Благодарение на новата функционалност в HelpKarma, корпоративните донори ще могат доста по-открито и транспарантно от всеки път да набират средства за подкрепяните от тях акции и да показват своята обществена отговорност, както пред своите чиновници, по този начин и пред обществото.

Създавайки собствен профил в платформата, компаниите ще разрешат на всички консуматори да наблюдават в действително време тяхната дарителска история и да виждат кои са идеите, с които са ангажирани.

През профилите си, те ще могат и непосредствено да смъкват всички документи за направените от тях дарения и да ги приспаднат от годишните си налози според Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО). Това е допустимо, защото ХелпКарма Фондация, с Рег. № 030/28.08.2017 е юридическо лице с нестопанска цел, което ѝ разрешава да издава документ за всяка преведена по акция сума.

Редица изследвания на публичното мнение демонстрират, че поколенията родени след началото на 90-те години са склонни да използват доста повече артикули и услуги от компании, които са ангажирани намерено с социална активност.

Именно това е повода от ден на ден корпорации по света да гледат на дарителската си активност като на директна инвестиция в своето бъдеще и да пробват да изградят връзки на прочувствено равнище със своите клиенти, като поддържат идеите, които провокират сериозен публичен интерес.

Освен това, корпоративната филантропия има голям резултат върху ангажирането на чиновниците на всяка компания, като основава по-дълбоки връзки и положителна работна среда.

И досега доста от корпоративните донори в страната избират да употребяват HelpKarma, като инструмент за своята благотворителна активност, поради отбраната на средствата, която получават в подмяна. Платформата подсигурява възобновяване на всички дарения по акции, в които е открита неправда или опит за корист и дава цялостна отчетност за изразходването на средствата.

Разбира се, корпоративното дарителство у нас надалеч не е нещо ново. Всъщност, през последните години то бележи същински напредък в страната и размерите на даренията не стопират да порастват.

През последните месеци в страната се видя същински напредък на дарителството към лечебни заведения в отговор на изключителната обстановка с COVID-19. Много локални и задгранични компании избраха да отделят част от маркетинговия си бюджет за филантропска активност точно с концепцията, че това ще показва тяхната ангажираност и ще се отплати в миг, когато потреблението възвърне естествените си размери.

Като резултат от изключителната обстановка, HelpKarma сътвори специфична категория за акции, свързани с битката с новия ковид. В рамките на най-мащабната от тях “България против COVID-19” досега са събрани близо 200 000 лв. благодарение на съвсем 1000 донори.

Отскоро платформата предлага на потребителите си и опцията да основават фъндрейзър акции, с които бързo и елементарно да наберат средства за подкрепяна от тях идея. Събраните средства се трансферират непосредствено в авансово посочената акция. Това е извънредно комфортен способ, с който организации и жители могат да обединят обществения си кръг към обща цел и да оказват помощ.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза   --> Създадено за Фондация " Хелп Карма " Изпрати твоята история Вдъхновените  1
Българска дизайнерка покорява света на модата
 1
Печалният български талант на словото
 1
Произведено в България: приложение, което трансформира
 1
Българин превзема Китай с детска книга
Последни  Нов метод за даряване Благотворителността в България отива на последващо равнище  Сблъсъци с полицията и всеобщи митинги след гибелта на негър в Съединени американски щати Сблъсъци с полицията и всеобщи митинги след гибелта на...  Мащабните митинги в Хонконг, списък Китай одобри противоречив закон, терзания за Хонконг  Задържаха двама проверяващи служители на реда при приемане на рушвет Задържаха двама проверяващи служители на реда при приемане на...  <p>Нийм: Билката-чудо на Аюрведа</p> Нийм: Билката-чудо на Аюрведа  Кои страни в Европейски Съюз отварят границите си и по кое време Кои страни в Европейски Съюз отварят границите си и по кое време  Как да живеем безвредно макар ковид? Как да живеем безвредно макар ковид?  Аделина Радева Водещата на " Здравей, България " Аделина Радева се...  Фото заем: Радослав Делийчев Българска дизайнерка покорява света на модата  Владислав Горанов Горанов: ДКХ е позволила нарушаване  Емил Димитров: Емил Димитров: " Ако има по-достоен, незабавно да идва "  Пазарът в Ухан, от който се твърдеше, че е тръгнал ковид Коронавирусът не е тръгнал от животинския пазар в Ухан  Снимка на кометата C/2017 K2, направена от телескопа Хъбъл през 2017 година Гигантска комета ще мине около Земята през 2022 година  Защо в Горнооряховско взеха решение да закрият учебно заведение Защо в Горнооряховско взеха решение да закрият учебно заведение  Защо колата на жена от Ловеч осъмна със забита кирка? Защо колата на жена от Ловеч осъмна със забита кирка?  Това куче стана интернет звезда поради носа си Това куче стана интернет звезда поради носа си  4 изненадващи признака за отслабена имунна система 4 изненадващи признака за отслабена имунна система  <p>&quot;Може би беше предотвратена по-голяма трагедия&quot;</p> "Може би беше предотвратена по-голяма...  Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва  8 нови случая на ковид у нас, 1015 души са излекувани 8 нови случая на ковид у нас, 1015 души са... Всичко от през днешния ден Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  “Шокирани сме “Шокирани сме ": Какво става в Швеция  Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда  Разследване: Как служители на реда живеят в разкош на ръба на закона  Журналистът Георги Александров се е удавил, има и контузии от рухване  Български доктор в Съединени американски щати: Български доктор в Съединени американски щати: " Щеше да е комедия, в случай че не беше покруса "  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Водещи вести  Владислав Горанов Горанов: ДКХ е позволила нарушаване  8 нови случая на ковид у нас, 1015 души са излекувани 8 нови случая на ковид у нас, 1015 души са излекувани  Пазарът в Ухан, от който се твърдеше, че е тръгнал ковид Коронавирусът не е тръгнал от животинския пазар в Ухан  Задържаха двама проверяващи служители на реда при приемане на рушвет Задържаха двама проверяващи служители на реда при приемане на рушвет  Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Емил Димитров: Емил Димитров: " Ако има по-достоен, незабавно да идва "  Защо колата на жена от Ловеч осъмна със забита кирка? Защо колата на жена от Ловеч осъмна със забита кирка?  Доналд Тръмп Тръмп стартира война с интернет фирмите  <p>&quot;Това е един от най-страшните моменти в живота ми&quot;</p> Принц Уилям: Това е един от най-страшните моменти  Сблъсъци с полицията и всеобщи митинги след гибелта на негър в Съединени американски щати Сблъсъци с полицията и всеобщи митинги след гибелта на негър в Съединени американски щати  Мащабните митинги в Хонконг, списък Китай одобри противоречив закон, терзания за Хонконг  <p>Нийм: Билката-чудо на Аюрведа</p> Нийм: Билката-чудо на Аюрведа  Аделина Радева Водещата на " Здравей, България " Аделина Радева се раздели със феновете на NOVA  Как да живеем безвредно макар ковид? Как да живеем безвредно макар ковид? Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР