Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения.

...
Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения.
Коментари Харесай

Най-после официално изявление на министъра на образованието за връщането на децата в училище


" Създадени са регламенти за несмесване на учениците в образователните заведения. Следим обстановката седмица за седмица. Голямата заплаха според мен е новият вариант от Англия ", добави той.  " Няма да се отложи завършването на периода. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, даже там, където няма устройства. Имаме обхватно компесаторно образование. Само 1% не вземат участие по никакъв метод в образованието ", безапелационен бе Вълчев. " Засега не считаме да се изместят датите за матурите. Имаме основана организация за провеждането им ", осведоми министърът.

" Учениците по-малко заразяват, изключително при дребните деца, казусът е класната стая, където има доста взаимоотношение, което способства за разпространяването на болестта. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вирус е доста по-малка ", счита министърът на образованието.

" Кандидатстудентската кампания няма да се отсрочва. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има на практика изпити, ще се проведат присъствено ", добави още той. " 19 000 учители са декларирали предпочитание да се имунизират, само че не престават да се записват, без да включваме и непедагогическия личност, където също има доста искащи ", съобщи просветителния министър.

" Никога до момента не е имало толкоз средства за обучение. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което вършим в просветителната система, ще даде резултат ", заключи. Относно оповестената от президента дата за изборите 4 април министър Вълчев не има вяра, че това решение ще подтиква изборната интензивност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР