Съюзното военноморско командване на НАТО (MARCOM) оценява високо активното ежегодно

...
Съюзното военноморско командване на НАТО (MARCOM) оценява високо активното ежегодно
Коментари Харесай

Радев: Гарантирането на сигурността изисква адекватни отбранителни способности

Съюзното военноморско командване на НАТО (MARCOM) прави оценка високо дейното годишно присъединяване на България в интервенцията “Sea Guardian” в Средиземно море, както и приноса на страната ни към Постоянните военноморски групи на Алианса.
Това съобщи президентът Румен Радев на взаимна конференция с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън, откакто двамата организираха среща в щаба на командването в Нортууд. Българският държавен глава и висш главнокомандващ посети Съюзното военноморско командване, в което се възнамеряват и управляват всички морски действия на Алианса. С това стартира работната аудиенция на Румен Радев във Англия.
Съвместните интервенции и учения, в които страната ни взе участие, както и съдействието на Военноморските сили на България в границите на НАТО, бяха измежду тематиките на диалога сред президента Радев и вицеадмирал Джонстън.
В днешно време, в този динамичен и нерешителен свят, сигурността се подсигурява с създаване на съответни отбранителни качества. Това е нашата съществена задача като съдружници, съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос за ситуацията на сигурност в Черноморския регион и предприеманите от Алианса ограничения.
Отбелязахме отличната организация и осъществяване на тазгодишното българско национално военноморско обучение с интернационално присъединяване “Бриз-2018”, в което се включиха 25 бойни и спомагателни кораби от 11 страни и общо персонален състав от над 2300 души, напълно квалифицирано и ръководено от командири от българските Военноморски сили, съобщи Румен Радев. Президентът уточни, че към учението има емфатичен интерес за присъединяване от съюзни военноморски сили, защото дава отлични благоприятни условия за подготовка на редица сюжети на интервенция по морска сигурност в отговор на рецесия и възстановяване на оперативната съгласуемост.
Румен Радев и Клайв Джонстън са разискали хода на интервенцията “Sea Guardian”, която се организира в Средиземно море за реализиране на независимост на мореплаването, въздържане и противопоставяне на тероризма. Вицеадмиралът благодари за присъединяване на страната ни в задачите, ученията и дейностите, реализирани под управлението на MARCOM.
Клайв Джонстън даде висока оценка на българските офицери, заемащи високи длъжности в щаба. Държавният глава Румен Радев се срещна със сънародниците ни, работещи в Командването, и означи, че добитият им опит способства за постигането на по-голямата съгласуемост на нашите Военноморски сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР