Съюзниците от НАТО са "непоколебимо ангажирани" да подкрепят суверенитета на

...
Съюзниците от НАТО са "непоколебимо ангажирани" да подкрепят суверенитета на
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ и НАТО напълно подкрепят Украйна

Съюзниците от НАТО са "непоколебимо ангажирани " да поддържат суверенитета на Украйна, съобщи през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън. Той направи изявлението малко преди да се срещне с съветския външен министър и на фона на изостряне на напрежението сред Изтока и Запада поради Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Блинкън организира диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба, в който още веднъж изрази паниката на Съединени американски щати от скупчването на съветски войски до украинската граница, довело до закани за нови западни наказания против Москва.

Кулеба написа в Туитър, че Украйна, която се стреми към по-тесни връзки с НАТО, работи със западните страни по "цялостен пакет за въздържане, в това число строги стопански наказания ", за да бъде спряна възможна съветска експанзия.

"Непоколебимият ангажимент на Съединени американски щати към териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна - това е мироглед, поддържан освен от Съединени американски щати, само че и от всички наши съдружници в НАТО ", сподели Блинкън на Кулеба по време на диалога им. "Това доста, доста ясно се вижда в диалозите, извършени от нас през последните дни ", добави той.

В днешния диалог с Лавров в коридорите на провежданата в Стокхолм среща на външните министри на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) се чака Блинкън персонално да каже на съветския външен министър, че ще последват нови наказания, в случай че Русия не спре да струпва войски до границата с Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР